Tidenes beste pizza!

Categories Mat

God morgen alle sammen! Håper fredagskvelden din var fin, og at du gjorde noe ekstra for å kjenne på at det faktisk er helg, også i disse rare tider.

Jeg bestemte meg i går for å prøve å lage italiensk pizza på grillen. Ja, jeg har fått helt grille-dilla 🙂 I fjord kjøpte vi pizzastein, men har bare prøvd den i stekeovnen, og det har vært med litt varierende resultat. Et raskt Google søk fikk meg inn på matprat.no jeg fulgte oppskriften på selve deigen, men ser nå at jeg faktisk ikke leste resten… 😉 Et lite tips for å få en enda luftigere deig er å røre ut gjæren i et glass med litt lunket vann og litt sukker. Det mater gjæren og setter den igang mye raskere. Når du ser at det begynner å skumme litt er den klar og du fortsetter bare å bake som vanlig. Da deigen var ferdig dekket jeg den med et kjøkkenhåndklede og satte den ut i sola på verandaen 🙂 Super effektivt!

Resten er sikkert ikke den mest effektive måten å gjøre det på, men det funka og jeg ble veldig fornøyd med resultatet, så da er det egentlig greit for min del. Jeg la pizzastein på kald grill og fyrte opp. Når det var blitt skikkelig varmt begynte jeg med pizzaen inne på benken. Delte av en liten del av deigen og kjevlet den ut til en passe stor tynn pizza. Denne stekte jeg på steinen til den var nesten ferdigstekt. Akkurat nok til at den ble litt fast og det var mulig å flytte på den uten å være redd for at den skal ryke. Dette gjentok jeg til det ikke var mer deig igjen, det ble 6 små pizzaer. Etter hvert som de fikk kjølt seg litt ned på benken stablet jeg de på en tallerken og dekket dem med en håndkleet.

I fryseren var det en boks med hjemmelaget pizza saus fra forrige gang vi hadde pizza. Som topping hadde jeg kjøpt inn spekeskinke, Chorizo pølse, kyllingfilet, gul og rød paprika, rød løk, champinjong, tomat, pizza ost og bøffel mozzarella <3

Laget ferdig alle pizzaene på kjøkkenet og fyrte opp grillen igjen. Ventet til den nådde maxtemperatur og stekte en og en pizza på steinen. Delte dem og spiste etterhvert som de ble ferdige. Det tar ikke så mange minutter per pizza. Jeg mener at dette er en av de beste italienske pizzaene jeg har spist noen gang. Egentlig er jeg ingen stor fan av italiensk pizza, synes ofte de blir myke, slappe og rare. Men disse pizzaene hadde sprø bunn og selvfølgelig akkurat den toppingen og krydderet jeg liker 😀

Den eneste nedturen med denne middagen var at steinen faktisk sprakk i to før alle pizzaene var stekt. Det er jo ganske spesielt… Det er ikke alle steiner som er beregnet til grill, så det bør du sjekke før du legger din på, eller vurderer å kjøpe en ny. Men den vi hadde skulle tåle det… Men så godt som dette var er jeg ikke i tvil om at vi skal kjøpe en ny. Vurderer å reise ut å handle allerede i dag 😉

For å finne oppskriften på matprat kan du trykke på linken lenger opp, men er du bare ute etter oppskriften til selve pizzaen kommer den her:

25 g gjær (1/2 pakke tørrgjær ) Her brukte jeg pizzagjær

3 dl vann (lunket)

1/2 dl olivenolje

400 g hvetemel (Jeg brukte tipo 0 )

1 ts salt

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.