JULEGAVER!

Categories Jul

Hei!

I går hadde jeg en herlig dag i Sverige med mamma. Vi dro til Charlottenberg,  for der hadde vi ikke vært før 🙂

Veien ble mindre og mindre etterhvert som vi nærmet oss, og det var et stykker vi ikke var helt sikre på om vi faktisk var på vei i riktig retning, men vi fant fram. Det var veldig mye rådyr langs veien og på jordene, så vi kjørte forsiktig og fulgte godt med. Det var jammen lurt, for i det vi kommer til et kryss og svinger rundt “hjørnet” er det plutselig en stor elg som er på vei over. Den var såpass langt framme at den var ikke til fare for oss, men det var en annen bil som hadde stoppet og der løp den over rett foran panseret.

Vel framme gikk vi litt rundt på kjøpesenteret og fikk handler litt diverse som man må handle i Sverige. Så kom vi over en butikk som hadde så mye fint at jeg har kjøpt masse julegaver!!! Det er så deilig å kunne begynne å krysse av på julegaveliste allerede i oktober. Jeg pleier å ha som mål å være ferdig med så mange julegaver som mulig før desember, så jeg heller kan kose meg med å nyte førjulstiden når den er her. For meg er nesten det å kunne glede seg til jul og at jeg kan kose meg med alle forberedelsene viktigere enn selve julaften.

Jeg driver på med å lage mine egne juletradisjoner, og foreløpig omhandler de mest at jeg ikke er hjemme i jula. De siste to julene har jeg ikke vært hjemme på julaften og store deler eller hele romjula har jeg også brukt andre steder. Men det er sånn det er akkurat nå, og det er sånn jeg har lyst til å ha det. Så får heller tiden vise om det blir andre tradisjoner etterhvert. Det er jo faktisk ikke sånn at bare fordi “sånn har vi alltid gjort det” så betyr det at sånn må vi fortsette å gjøre det for bestandig.

Så for meg har jula på en måte startet allerede. Julegavene er igang, jeg strikker og koser meg som forberedelse til julemesse, og jeg har så smått begynt å planlegge hva jeg skal lage av julebakst. For selv om ikke jeg er hjemme på selve julekvelden så betyr jo ikke det at det ikke er noen andre som kan kose seg med julekakene. Jeg pleier å dele litt med de rundt meg, og spesielt mamma og bestemor, da slipper vi å bake alt alle sammen. det er mye bedre med litt av hvert enn masse av noe spør du meg 🙂

Romjula 2017
Romjula 2018
0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.