Håp i hengende snøre

Categories Dyrking, Hagen

Denne var jeg i ferd med å gi opp… Det finnes vel de som har kalt med utålmodig, uten at jeg kan se noen spesiell grunn til det, men denne enslige pastinakken synes jeg så heller stusselig ut. Det er vel en ukes tid siden jeg sådde masse grønnsaker inne i stua. Det meste har begynt å spire og jeg følger med med lupe for å sjekke framgangen, og er nøye med at de hverken skal få for mye eller for lite vann.

I boksen til pastinakken kom det for flere dager side en aldri så liten spire opp av jorda. Det må være noe av det skjøreste jeg har sett noen gang tror jeg. Og det ble med denne ene lille spiren. Begynte å lure på om pastinakk er noe som bruker unormalt lang tid på å spire eller om jeg rett og slett har fått tak i ei pakke med frø som var ødelagte på en eller  annen måte. Men da jeg kom hjem i går kveld hadde det kommet flere! Jeg ble så glad og bestemte meg for at den skulle få noen dager til på seg til å våkne til liv før jeg eventuelt kaster den og planter noe annet. Den første spiren er fremdeles lite skrøpelig, og jeg vet ikke helt hva jeg kan gjøre for å hjelpe den. Noen som har noen gode råd?

Ikke akkurat noe å rope hurrra for 😉

Alle plantene står i vinduet og får den sola og det dagslyset som kommer iløpet av en dag, og det er selvfølgelig mørkt der om natten, har lest ett eller annet sted at plantene trenger hvile fra lyset også(?) vet ikke om dette stemmer, men det er uansett mørk om natta. De andre ser ut til å vokse og trives fint 🙂

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.