Hagebørsen lier, plantasjen og hagen min

Categories Hagen

At jeg har fått helt dilla på planter er vel ingen stor overraskelse lenger? Og det fylles sakte men sikkert opp her hjemme 🙂 Nå har jeg prøvd å holde igjen litt, til det blir varmt nok i været til å faktisk sette plantene ut, det gikk nesten…

Turen gikk til Plantasjen og plantebørsen i Lier i går. Det jeg egentlig var på utkikk etter var en stang til det nye drivhuset, for den falt helt sammen på midten 🙁 Jeg hadde også lyst til å kjøpe litt forskjellige krydderurter, jeg plantet jo basilikum, men den ble dessverre glemt ute en natt og fikk litt skader av det, deretter ble sola for sterk og den kapitulerte helt, så måtte kaste hele greia, det var ikke noe mer å redde.

På Plantasjen fikk jeg tak i den stanga som jeg lette etter, tilpasset til pallekarm. Men urtene de hadde fikk jeg ikke veldig lyst til å kjøpe. De var ganske små og jeg synes de så veldig slappe ut. Usikker på om de kanskje bare trengte litt mer vann eller om det var noe annet med dem som gjorde at de så sånn ut valgte jeg å vente litt… Jeg kjøper ikke halv visne planter 😉

Videre på plantebørsen klarte jeg ikke motstå fristelsen til å kjøpe med meg en ganske stor og kraftig tomatplante. Det er en buskplante, såvidt jeg fikk lest meg til på det lille nettsøket jeg gjorde mens jeg sto der. Og det skal bli masse små sherrytomater <3 Jeg plukket også med meg en 6 pk med jordbærplanter, de hadde ikke helt gått i blomst enda, men det var masse knopper som ligger an til å gi en god jordbæravling.

Da jeg kom hjem begynte jobben med å plante dem om i litt større potter. Jordbærene plantet jeg tre og tre i noen ampler jeg hadde fra i fjor, planen er at jeg vil henge dem opp for å slippe unna sneglene. I platekarmen i fjor vokste jordbærene seg ut av kassa og ble liggende på bakken på utsiden, da tok det ikke lang tid før alle bærene var spist og/eller ødelagt av snegler… Tomaten plantet jeg om i en større potte, så røttene skal få plass til å utvikle seg. Nå skal den få stå en stund i den fine rosa potta den har fått, før jeg skal plante dem om en gang til senere til den endelige potta som må være mye større. Jeg mener å ha lest at tomatplanter fortsetter å vokse så lenge de har jord nok til at røttene kan utvikle seg, så da er det vel bare å fylle på med jord så med blir masse, masse tomater!

Lecakuler i bunnen for god drenering, jord og med grønnsaksgjødsel blandet i. Triver de ikke her så vet ikke jeg 😀

 

Mens jeg holdt på med alt dette var det deilig å kunne gå rundt i en kort trenings tights og sports bh, det var altså så varmt i går og jeg ville benytte tiden ute til å kanskje starte litt på brunfargen 🙂 Kaffe i koppen, musikk fra telefonen og masse planter å holde på med. Det var faktisk helt perfekt! Jeg gikk til og med barbent ute på plenen. Det er noe jeg aldri gjør, jeg er blitt skikkelig pysete og er redd for å tråkke på noe ekkelt. Men i år har jeg bestemt meg for å gjøre noe med det, så jeg går barbent og plukker ugress hvis jeg kommer over noe. Årets store prosjekt “gressplen” er igang!!

 

I natt har jordbær og tomat fått stå inne, bortskjemte? Jeg var redd temperaturen om natta fremdeles et litt i laveste laget, selv om jeg fikk beskjed om at iallefall jordbærene kunne stå ute hvis jeg bare dekket dem til. Men da er det jo nesten lettere å sette dem inn 😉

En ny runde med reddiker er plantet så om et par ukers tid bør vi ha deilige små reddiker til å ha i salaten eller bare å spise som snacks 😀 De også ble ødelagte i fjor av fugler og insekter, men i år er jeg mer forberedt, og skal i hele sommer ha noe som dekker over plantekassa. Nå er det drivhus, men om det blir for varmt utover skal jeg bytte ut med enten fiberduk eller netting for å holde fuglene unna.

Sommerens godteri <3
Her kommer det forhåpentligvis opp små spirer om ikke så aaalt for lenge 😉
0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.