Baker med surdeig

Categories Baking, Mat

Å starte en surdeig var en overraskende lang prosess. Det tok 8 dager fra vi blandet den første deigen til den i går endelig var ferdig.  De første dagene er det jo ganske greit, da skal den jo bare “mates” en gang om dagen, men de siste dagene skal den ha påfyll to ganger om dagen. At den mates betyr at man tar ut litt av det som er i den og tilsetter nytt mel og vann. Poenget med en surdeig er å bruke den isteden for gjær i bakinga, og jeg er veldig spent på om det gir noe utslag på smaken. Har hørt flere som prater om at surdeigsbrød skal være så veldig godt 🙂

Nå står de iallefall i ovnen, og skal stekes i en 30-45 minutter. Oppskriften jeg brukte skulle bli til tre brød, og jeg gleder meg til å smake. Blir godt med nystekt brød til kveldsmat i dag. Nystekt brød med godt smør og gulost er en av mine absolutte favoritter, det eller med kremost på, helt NYDELIG! Får vann i munnen bare av å tenke på det 🤤

Fin heving på denne, over dobbel str iløpet av tre timer 🙂
Litt mer etterheving, så er de snart klare for steking
0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.