Hva er egenpleie? Det er nok et spørsmål med nesten like mange svar som om du spør, “hva vil du ha til middag i dag?” det kommer helt ann på hvem du spør og når, likevel kan vi ofte se at vi ofte holder oss litt innenfor den samme kategorien når vi svarer. Selvfølgelig avhengig av alder, kjønn og i hvilken del av verden du bor.

For meg kan egenpleie handle om at jeg endelig tar med tid til den ansiktsmasken jeg har gått og tenkt på i flere dager og som gjør så godt for huden, eller det kan være en lat morgen der jeg kobler ut alt annet og bare nyter en god kopp kaffe, helt i fred og ro. Egenpleie kan også handle om å prioritere tid til venner eller gjøre noe hyggelig sammen med kjæresten, om det er å spise en god middag, gå en tur eller se en film er ikke så viktig. Men noen ganger handlet det om å være litt egoistisk og gjøre noe helt for meg selv, som bare jeg har lyst til, noe som fyller opp alle lagrene og gir meg en helt annen form for glede.

Sist jeg tok meg tid til det var bare for et par uker siden da jeg pakket bilen å dro til Røros. Det er et sted som står mye hjerte veldig nær uten noen annen grunn en at det bare gjøre det. Jeg føler en veldig to når jeg er der, samtidig som jeg vet at bare noen kilometer utenfor byen startet mitt hittil største nederlag. Jeg hadde planlagt drømmerturen, desverre litt for dårlig, og endte derfor med å snu på terskelen. Jeg fikk tatt et lite oppgjør med Femundsmarka da jeg var med i Femundsløpet som handlet, men den ultimate turen ligger fremdeles foran meg.

Nå brukte jeg noen dager med bil og bare observerte Femundsløpet fra sidelinjen, men kulden, vinden og behovet for å bruke hodelykt ga meg en følelse av indre ro uten at det var noe som var forventet at jeg skulle gjøre. Det kallet jeg egenpleie. Det er noen dager der ullundertøy er det viktigste plaget, klærne blir pakket lag på lag og test av og på uendelig mange ganger iløpet av en dag, avhengig av været. Smkinken er godt pakket ned i bilen, om den får havne i ansiktet fryser den bare allikevel. Dessuten er det ingen som leget merke til om ansiktet er dekket av sminke eller ikke når de såvidt kan skimte det bak pelskanten på anorakken.
Hva gjør du når du setter av tid til deg selv?

Heisann!

I dag var første gangen jeg virkelig la merke til hvor lyst det er blitt på morgenen. Jeg har ikke vært våken så tidlig siden forrige tirsdag, så forskjellen var stor i dag da det var ganske klar himmel og nesten så sola tittet frem.

Nå skinner sola og jeg koser meg med litt strikketøy i knæsje farger. Akkurat nå er det sokker av restegarn, så størrelsen og utformingen blir litt diverse 😉

Håper du har en fin dag!

Så deilig det er å ha muligheten til å nyte denne fredelige morgenen med en kopp kaffe og en sovende pus. Hadde litt dårlig samvittighet i natt da jeg dyttet han ut av senga, men han fikk en sjans på å legge seg og falle til ro, men det klarte han ikke. Fortsatte bare å tråkke rundt og bråke, og kl 5 på morgenen var jeg mes interessert i å sove. Men når jeg ser hvordan han nå ligger og koser seg, tror jeg ikke han plages nevneverdig ❤️

Sola skinner og alt ligger til rette for at dette skal bli en fin dag, håper du har det bra der du er🌞

God lørdag!

Her har det vært en rolig morgen med kaffe og bløtkokt egg til frokost. Endte plutselig opp med å sove hos mamma og pappa i går da filmen vi så på ikke var ferdig før alt for seint. Men nå skal jeg straks hjem å gjøre litt av det som må ordnes der i dag.

Selges for 250,-

Jeg er akkurat ferdig med vott nr to av årets første selbupar. Eller nesten ferdig er vel mer riktig å si, for jeg mangler tommel på den ene votten og trådene på den siste må festes. Så skal begge dampes. Da er de helt ferdige 🙂 Blir vel iløpet av kvelden eller morgendagen tenker jeg, får se hva jeg får tid til for jeg har en del som skal gjøres i dag. I natt kommer de tilbake fra Tyrkia så jeg hadde en liten plan om å fikse litt skikkelig hjemme så det skal være litt ekstra hyggelig å komme hjem igjen. Men det er heldigvis en del timer til enda, så jeg rekker nok det jeg skal ☺️

Ønsker deg en fin dag ☺️

Reklame | Cura akademiet

Jeg må bare dele dette med dere for jeg er så hoppende sprettende glad!

I går ettermiddag tok jeg eksamen som Hudkonsulent og besto med glans! 🥰 Så nå kan jeg endelig si at jeg ER Hudkonsulent istede for at jeg studerer for å bli.

Så nå sitter jeg klar til å svare alle mulige spørsmål som helt sikkert kommer til å strømme inn i innboksen min 😇🤣 *hint, hint*

Denne utdannelsen gir meg en kompetanse på hud som skal gjøre meg i stand til å gi veiledning om riktige hudpleierutiner og valg av riktige produkter til din hudtype. Jeg kan også gjenkjenne ulike hudtilstander og gi veiledning om man kanskje burde få noe undersøkt av en lege eller hudpleier, men skal ikke komme med noen form for diagnose.

Har du spørsmål om hud, hudpleie eller kanskje om selve utdannelsen er du hjertelig velkommen til å sende meg en melding eller legge igjen en kommentar. Du finner meg her, på instagram og Facebook ❤️

Heisann!

På lørdag kom jeg (nesten) hjem igjen etter noen dager i Røros. Jeg kjørte oppover på torsdag og koste meg oppover i Østerdalen med jevnlige stopp på Cirkel K for å fylle kaffekoppen. Har du noen gang vært innom doen på Cirkel K i Alvdal? De har Aukrust tema og alle figurene er malt på veggene med litt historie om de forskjellige og hvor inspirasjonen er hentet fra. Det er absolutt vært en tur innom om du er i nærheten. og stor elgen måtte jeg selvfølgelig stoppe ved 😀

Videre gikk turen opp til Røros, som er et sted jeg trives ordentlig godt. Jeg vet ikke helt hva det er med stedet, men det har funnet veien inn i hjertet mitt. Planen var at jeg skulle finne meg et sted å slå opp teltet og sove ute, men mamma syntes det hørtes så kaldt ut at hun spanderte hotell på meg i stede <3 #bortskjemt

Torsdags kvelden var det åpningsseremoni i Kirken i byen, det er en flott start på et flott løp. Det var en del taler og litt sang før alle gikk samlet ned Kjerkgata for startnr utdeling for F450 som i år er NM i klassen.

Noen som ser hvem mannen i svart jakke er?

Fredags morgenen spiste jeg en deilig frokost på hotellet mens jeg ventet på at klokka skulle bli så mye at jeg kunne pakke meg inn i varme klær og gå ned til sentrum for å få med meg starten kl 11.

Det var rart å sitte der og tenke tilbake på den morgenen jeg hadde før start i Røros for to år siden. Da skulle jeg være handler (kjøre følgebil og være supportsystem for hundekjøreren) og våkner i 4-5 tiden i en campinghytte med matforgiftning… Det var noen lange og tunge timer før apoteket åpnet og jeg fikk tak i imodium for å få stoppet magen. Noe redusert, men vi kom oss da iallefall til start.

Birgitte Ness på vei ut fra start

Jeg fulgte løpet igjennom de tre første sjekkpunktene og var innom Tufsingdalen, Drevsjø og Trysil. Tufsingdalen er er fint sjekkpunkt jeg hadde en del gode minner fra ifra forrige gang jeg var her, Drevsjø kunne jeg ikke huske at jeg hadde vært. Da jeg kom fram og fikk sett meg litt rundt kom jeg fram til at han antagelig kjørte så godt som rett igjennom. Jeg husker sjekkpunkter ute, men inne hadde jeg aldri vært før.

Sjekkpunkt 1 – Tufsingdal
Sjekkpunkt 2 – Drevsjø

Var så trøtt da jeg kom fram til Drevsjø at jeg sov litt i bilen før jeg tok turen ut for å se på spannene som kom inn og kjørte ut. Inne på samfunnshuset solgte de både kaffe og mat, og det var et enkelt valg om jeg skulle gå for bacalao eller pizza 😁

 

Klokka var “plutselig” ca 5 på morgenen og jeg begynte å vurdere når jeg skulle kjøre videre til Trysil. De første spannene var forventet inn der i 8-9 tiden og det ville ta meg ca 1,5 time å kjøre dit. Fikk en ide om å sjekke værmeldinga det hadde snødd lett i Drevsjø hele natta. I Trysil var det meldt 2 plussgrader og regn fra kl 8… Regnestykket ble veldig enkelt, jeg ville kjøre nedover så jeg var framme før det begynte på regne på det holkeføret og nysnøen som allerede lå på bakken.

Helt alenen og inn i natten kjørte jeg nedover med mål om Trysil. Hadde et håp om å få se noe dyr på veien, men alt som var interessert i å vise seg fram var en liten hare. Men det var en god del spor i nysnøen, så det var tydelig at de var i området. Jeg har en del utfordringer med at jeg er så mørkeredd, men når jeg kjører bil pleier det ikke å være antydninger til det. På denne turen derimot måtte jeg låse dørene, det er ikke godt å skjønne seg på, og jeg skjønner det vel ikke helt selv heller, men sånn er det. Etter å ha kjørt en god stund i stummende mørket ble jeg brått veldig trøtt. Du vet sånn trøtt som gjør det vanskelig å holde øyene åpne? Så jeg stoppen på et stor bussholdeplass og sjekket kartet på hvor langt det var igjen, ca 20 minutter. Så lenge hadde jeg ikke sjans til å holde meg våken og i tillegg kjøre forsvarlig, så jeg la setet bakover og skulle bare ta en liten lur før jeg kjørte videre. Da var kl nesten 6 på morgenen. Rett før kl 8 våknet jeg og lurte et øyeblikk på hvor jeg var. Dagslyset hadde kommet og temperaturen i bilen hadde sunket til tilsvarende den utenfor. Fikk satt meg opp, spist litt smågodt og kjørte videre mer opplagt enn jeg har følt meg på lenge.

Vell fremme i Trysil skulle jeg inn på kiwi for å kjøpe meg noe godt til frokost, da jeg kom ut igjen regnet det… snakker om timing. nå har det seg sånn at temperaturer i nærheten av 0 og regn er noe av det desidert verste jeg kan tenke meg. Gi meg heller -30 og snø. Det regnet sidelengs og på sjekkpunktet la alle hundene og sov, rundt om på området enten i egne bobiler eller i sovesaler lå kjørerne og sov, neste spann var ikke ventet inn på flere timer og jeg tok avgjørelsen om å si takk for meg for denne gangen og sette nesa hjemover.

Lørdags formiddagen var det lite trafikk mellom Elverum og Drammen, jeg ble invitert på middag hos mamma og pappa og bestemte meg for å overnatte der til søndag for den siste “etappen” hjem.