Da var denne arbeidsuka over, litt vel tidlig spør du meg, men lite jeg får gjort med det akkurat nå. Har sendt ut mange søknader og venter på svar fra dem 🙂

I går dro Anders og resten av gutta i Strømsgodset avgårde til Tyrkia på treningssamling, de blir borte i tolv dager og jeg skal inrømme at det er litt for lenge for meg å sitte alene her hjemme. Derfor har jeg bestemt meg for å reise på tur. Jeg kan faktisk ikke komme på ett eneste argument for at jeg ikke skal gjøre det 😇 Har funnet fram det meste allerede, går jo veldig fort når jeg vet hva jeg trenger.

På fredag går starten på Femundsløpet, og det har jeg lyst til å få med meg. Nå er det to år siden jeg var der for første gang, men da som handler. I år blir det bare som publikum, og desverre ikke hele løpet. Kjører hjemover på lørdag eller søndag, ser litt an hva jeg har lyst til og hvordan værer er. Men det er jobb igjen på mandag så målgangen for 650 kjørerne går jeg glipp av uansett. Heldigvis sender de live på hjemmesiden!

 

Værmeldinga for Røros tilsier at det skal være overskyet og en 6-7 minusgrader de neste dagene så det er jo veldig deilig om det slår til. Men mine erfaringer fra Røros er at jeg likevel på pakke for at det kan bli – 20. Været slår fort om og det er ikke uvanlig med mellom 20-40 minus. Nå skal jo ikke jeg gjøre noe spesielt annet enn å kose meg, så noe særlig kaldere en 20 gidder jeg rett og slett ikke å pakke noe spesielt til, da setter jeg meg heller i bilen og fyrer varmeapparat 😅

Nå skal jeg en tur bort og svette litt før jeg pakker resten av sakene etterpå. Reiser på formiddagen i morgen så jeg får med meg åpningsseremonien i morgen ettermiddag. Vi var litt sent ute til den sist så fikk ikke med oss hele 🙈

Om du er i Rørosområdet i helgen eller jeg kjører forbi på veien opp (eller ned) må du bare skrike ut om du er kaffetørst eller har lyst til å slå av en prat ☺️ Jeg er hu vesle rosa som surrer rundt stort sett alene, tror ikke det er så mange av oss 😉

Gleder meg skikkelig til å komme avgårde!

God søndags morgen, håper du har hatt en god natts søvn og er klar til å starte dagen. Mange har sikkert vært opp i flere timer alt, mens andre ikke engang har tenkt på å stå opp. Skal innrømme at jeg ikke har vært våken så veldig lenge selv heller, men jeg har rukket å gjøre det viktigste. Sette på kaffen.

Sola skinner og det blåser så mye at hele huset knirker når det kommer et kast, men med så fint vær må jeg nesten prøve å komme meg en liten tur ut. Savner det når jeg er på jobb og sitter inne. Det er mørkt når jeg kommer på jobb, begynner å mørkne når jeg er ferdig på jobb og mørkt før jeg er hjemme, men i dag skal jeg ut å nyte sola og lade opp med litt d-vitamin.

Det var egentlig ikke dette jeg stakk innom for å fortelle dere da, det jeg egentlig ville si var at om du har lyst til å vinne en pakke med to ansiktsmasker så må du ta turen innom insagram profilen min, der er det en konkurranse akkurat nå der jeg gir bort akkurat dette 🙂 Og om du ikke har lyst til å bruke den selv er det jo en fin gave å gi til noen du er glad i.

https://www.instagram.com/stinepakryssogtvers/ 

 

 

I kveld har jeg brukt sååå lang tid på middagen, men det var så absolutt verdt det. Om du skal kose deg skikkelig en kveld og har tid til å bruke litt ekstra tid på middagen anbefaler jeg virkelig å prøve denne oppskriften på Moussaka!

MOUSSAKA

Jeg fant oppskriften på Trines matblogg og den var så god. Det er også mer enn nok mat til fire 😅 Jeg laget en liten salat ved siden av, pakkene med baby leaf salat er geniale og enkle og sammen med litt cherry tomat, agurk, vårløk og fetaost blir det helt perfekt!

Nå er det bare å slappe av på sofaen med god underholdning på tv og noe rødt i glasset 😇 Håper du nyter helga!

For en start på lørdagen dette har vært. Hadde på klokka til 8, men kom meg ikke ut av senga før nærmere halv 10. Ble sittende oppe i natt å se på en ny serie, så glemte at jeg burde ha lagt meg for lenge siden. Spurte jo på instagram i går om det var noen som hadde tips til noe nytt jeg kunne se på, og jeg fikk masse gode forslag! Valget falt på Lusifer i går, som ligger på Netflix. Er foreløpig veldig fornøy, men har ikke sett så mange episoder enda. Dere skal få litt bedre vurdering nå jeg har rukket å se litt mer.

I dag har jeg vært på jobbintervju! Alltid like spennende, men jeg følte det gikk bra så da er det bare å krysse fingrene frem til de har bestemt seg og gir tilbakemelding til uka.

Nå skal jeg se om jeg ikke klarer å få litt oversikt over hva jeg har av garn. Hadde en ide om å lage et excel ark med oversikt over garn type, farge og innfarging, men det en bare å gi opp. Ikke gidder jeg å bruke så lang tid på å lage oversikten og ikke husker jeg å gå inn og redigere om jeg kjøper nytt garn eller burker av noe av det jeg har liggende. Men dagens mål er å få sortert litt, og få en oversikt over hva jeg har av likt garn og hva det kan brukes til.

Jeg skal også prøve å bli ferdig med denne genseren. Gleder meg til å vise dere den helt ferdig!

I fjor hadde jeg som nyttårsforsett å ikke kjøpe mer garn før jeg hadde brukt opp det jeg hadde liggende. Det gikk helt fram til november, faktisk! Kjøpte en 3-4 nøster i januar. Det skulle brukes som mønster til en genser som jeg allerede hadde resten av garnet til. Fikk garn til to gensere som jeg skulle strikke for noen, men utenom det har jeg ikke kjøpt garn før jeg skulle begynne å strikke votter til julemessa. Ganske stolt over at jeg har klart å være så konsekvent på akkurat dette, samtidig som det sier litt om hvor mye garn jeg har hatt liggende. Fikk nestenen hel søppelsekk for et år eller to siden fra ei venninne av mamma som skulle rydde. Masse fint garn som det er for galt å kaste, er jo så mye fint som kan lages med dette garnet.

Restegarnsstrikk blir ofte sett litt ned på, men det er jo like mye arbeid og garn som blir brukt på dette som på alt annet. Forskjellen er jo bare at det er garn du allerede har kjøpt og som er blitt liggende etter andre prosjekter. Garnet er vel ikke mindre verdt bare fordi jeg på et tidspunkt har kjøpt mer enn det jeg trengte til noe jeg skulle lage? Jobben er iallefall like stor og det tar akkurat like lang tid å lage. Hva gjør du med restegarn?

Hvordan det er mulig å bruke så mye tid på å gjøre så lite som jeg har gjort i dag, er jeg ikke helt sikker på hvordan jeg får til.

Våknet samtidig med at Anders dro på jobb, prøver å ha en normal døgnrytme selv om jeg har flere dager med fri nå. Dro tidlig for å hente noen klær jeg hadde lagt igjen på jobben, tenkte de skulle få en vask før neste gang. Jeg har planer om et par ting jeg har lyst til å strikke så for å bruke litt tid kjørte jeg oppom Price i Mjøndalen for å sjekke om de hadde det garnet jeg hadde tenkt på, det hadde de desverre ikke, men fikk brukt litt tid iallefall.

For første gang på leeeeeenge var jeg innom treningssenteret. Jeg vet faktisk ikke når jeg var der sist, og det kjentes på kroppen kan du si 🙈 Men det var veldig deilig å komme igang så smått igjen og ekstra deilig var det å ha hele stedet for meg selv. Har vært der noen ganger som det har vært så fult at du rett og slett må stå i kø for å komme til apparatene også.

Fikk så fin ny tights til jul, at jeg måtte jo bare komme igang igjen ❤️

 

Kjørte hjem, tok en dusj og spiste lunsj. Da var klokka ca 12 og jeg var ferdig med det jeg hadde tenkt å gjøre i dag. Har sett et par episoder av en serie jeg har fulgt med på, men så var den ferdig og jeg klarte ikke å finne noe nytt som så spennede ut. Men nå har jeg heldigvis fått masse tips fra dere på Instagram, så nå kan jeg bare kose meg.

Når jeg sitter sånn å strikker synes jeg ofte det kan være deilig å skru av TVen og heller høre på lydbok på mobilen. Jeg bruker Storytel og er veldig fornøyd med det. Akkurat nå holder jeg med på Harry Potter og fangene fra Azkaban. Jeg har fått høre at jeg ikke må si det høyt, fordi det er så flaut, men jeg har aldri lest bøkene om Harry Potter. Så nå var det på tide 😉

Lydbok har jeg hørt veldig mye på for tiden, litt på jobb, i bilen og hjemme mens jeg vasker, rydder, lager mat eller strikker. Så har du tips til bøker jeg burde høre blir jeg veldig glad 😁 Jeg liker egentlig ganske mye forskjellig og har ikke en spesiell sjanger jeg holder meg til, variasjon er det beste. Det gjelder serier og film også. Hvis jeg bare skal se på en type serie eller lese en type bøker blir jeg ganske fort lei, og akkurat derfor er det så fint å høre hva dere liker, for ofte får jeg tips om ting jeg aldri ville funnet på å starte på selv, men som jeg elsker når jeg først kommer igang 😁

Håper du har en god helg og at du finner litt tid til å kose deg med enten en favoritt serie eller favoritt boka di 💋

Sola skinner, og dagens første kaffekopp er allerede tom. Jeg hadde på vekkeklokka til kl 8 i dag, orker ikke å stå opp tidligere når jeg ikke skal på jobb, og for å være helt ærlig ser jeg ikke helt poenget i det heller. I dag er det “hjemme-kontor”, ganske koselig i grunn. Problemer er jo bare at det er lettere å dette inn her istede for å gjøre det jeg burde. Men dagen er lang og jeg har laget en liste over hva som må gjøres i dag, da er det lettere å holde oversikt og få alt gjort.

Jeg skal bruke dagen på å skrive jobbsøknader og krysser fingrene for at jeg finner noe interessant. Ligger en god del ute, så må bare gå igjennom og se hva jeg finner. Men om det er noen av dere som vet om noe så er det bare å rope ut, jeg er egentlig åpen for det meste, men helst i nærheten av Drammen. Fram til nå har jeg hatt nesten 45 minutters kjøring hver vei, og da blir dagene fort ekstra lange. Jeg er ikke noe flink til å skrive jobbsøknader. Det er ikke mye jeg har hatt behov for å skrive dem, og jeg føler det er så rart å skulle skive et sånnt “skryte-brev” om meg selv. Hadde vært mye enklere om jeg bare kunne sendt inn CV og fortalt resten som er å vite om meg på et intervju, men skjønner jo selvfølgelig at det ville vært veldig tungvindt for de som skal ansette 😀

Kryss gjerne fingrene for at jeg finner noe bra <3

Det er fremdeles tidlig morgen, men vi har vært våkne i flere timer allerede. Jeg våknet sånn i halv fem tiden, prøvde å sovne igjen, men det var ikke sjans. I femtiden var det like greit å stå opp. I morgen skal jeg tidlig på jobb igjen også, så det er egentlig helt greit å starte dagen på denne tiden av døgnet. Får bare prøve å holde meg våken iløpet av dagen og legge meg til en fornuftig tid i kveld.

Laget en kopp kaffe og fant frem strikketøyet, det var en så deilig start på dagen!

Håper du nyter morgenen og får en fin søndag ☺️☕

 

Endelig framme i Moskva etter den lengste flyturen jeg noen gang har vært med på. Vi var 1,5 time forsinket fra Bangkok og fra vi sto på bussen på vei ut til flyet tok det over 12 timer før vi landet i Moskva. Tror jeg sov mer eller mindre sammenhengende i ca 3 timer, men duppet av litt sånn ellers også. Det er fordelen med nattflygning. Var litt urolig i kroppen så brukte en del tid på å finne meg tilrette i setet. Heldigvis hadde vi en hel rad alene, så det var litt ekstra plass.

Nå har vi spist en god frokost her, og dagens første kopp kaffe. Endelig tilbake til et sted de lager skikkelig kaffe! Om noen timer går flyet videre til Oslo, der mamma og pappa er så snille at de kommer og henter oss 🙂

Nå nærmer ferien seg slutten for denne gang, og jeg ser faktisk litt fram til å ta fatt på hverdagen igjen. 15 desember reiste vi til Thailand og jeg tok med det ferie fra alt, eller jeg prøvde i det minste. Denne høsten har vært hektisk og jeg har hatt mange jern i ilden, til tider litt for mange kan det vise seg. Med full jobb, to skoler og (et forsøk på) blogg ble det litt mye nå opp mot jul. Det var tre eksamener i slutten av november/ begynnelsen av desember og en del styr med tanke på jobb, så da vi endelig var klare til å dra var jeg så sliten at jeg skalv på hendene på vei til Gardermoen.

Jeg har holdt meg unna alt som ikke har være helt nødvendig, kost meg med noen bilder på Instagram og bare vært her og nå. Spist god mat og drukket godt øl. Det har vært akkurat den pausen jeg trengte. Jeg har selvfølgelig tenkt at jeg burde ha satt meg med og brukt litt tid på å skrive litt, men alt som starter med ordet “burde” har jeg holdt meg langt unna. Med unntak av “jeg burde ha på litt mer solkrem snart”. Men nå følte jeg for å bruke litt tid ved tastaturet og jeg gleder meg til å få dele bilder og historier fra turen med dere 🙂

Tre uker i Thailand kan helt fint brukes på ett hotell, gjerne ved stranda, med sol og bading. Det har ikke vi gjort. Vi har badet masse, fått masse sol og kost oss maks, men vi har som vanlig ikke vært lenge på et sted. En kort oppsummering her, så kommer resten av detaljene senere. Da vi reiste fra Drammen hadde vi bestilt flybilletter tur/retur Bangkok. Det var alt. På Gardermoen fikk vi bestilt hotell i Bangkok til den første natta. Det ble et hotell nærme flyplassen fordi vi fremdeles var litt usikre på hva vi skulle videre og snakket om å fly videre til Malaysia. Der viste det seg å være meldt skikkelig regnvær hele uka, så det ble ikke noe av kan du si. Vi bestemte oss heller for å bruke et par dager i Bangkok og se an litt om været ble bedre sør i landet. Sjekket ut etter en natt og fløy til Krabi. To entrer i Krabi og videre til øya Koh  Lanta, to netter på ett hotell, to netter på neste. Dagene ble brukt på utforske øya på scooter, dykke, bade og spise god mat. En natt rett utenfor Phuket og to netter på liveaboard ved Similian Islands (dykking). En natt utenfor Phuket, en ved flyplassen. Fly til Chiang mai, nord i Thailand for å ferie nyttårsaften. To netter på et hotell, tre på ett annet. Fly tilbake til Bangkok en dag før flyet går hjem. Så nå har vi hatt en natt i Bangkok og er på dag nr to her nå. I kveld går flyet hjem,så de siste timene blir kun brukt til total avslapping <3

Kortere tror jeg ikke det er mulig å oppsummere denne ferien, og det er så utrolig mye mer jeg vil fortelle, men det bør nok deles opp litt 🙂