Timene går, dagene går, og internettet er litt så som så. Vi er i Thailand!

Fredag forrige uke bestilte vi flybilletter til Bangkok, Thailand og lørdagskvelden reiste vi. Det er lenge siden jeg har vært så stressa før en ferie og det ga utslag i at jeg våkner og følte med i skikkelig dårlig form på lørdagen. Reisefeberen slo til for fullt og det var lite jeg fikk gjort med det annet enn å ta tiden til hjelp, det lille jeg hadde av den. Pappa hentet oss ca kl 16 for vi skulle spise middag hos mamma og pappa før de skulle kjøre oss til Gardermoen.

Endelig framme på flyplassen begynte magen å roe seg og ting falt litt på plass. Vi fikk bestilt hotell til vi kom fram, men visste fremdeles ikke hva vi skulle etter det. Mellomlandingen i Moskva ga meg lyst til å reise tilbake til Russland også 😅

Da vi landet i Bangkok viste det seg at hotellet vi skulle på hadde avbestilt vår reservasjon, av en eller annen grunn, og vi måtte bruke tiden fram til bagasjen kom på å finne et nytt hotell.

Vel framme og ute av terminalen spiste vi den sterkeste kyllingen jeg noen gang har smakt, før vi tok en taxi ut til hotellet.

Vi bodde på Convenient Grand Hotel som ligger rett utenfor flyplassen. Det er et helt greit hotell, gammelt og litt slitt, men alt i alt helt greit. Kostet oss ca 200 kr for en natt og var uten frokost. Det viktigste for oss i denne varmen er at det er aircondition på rommet, og det var det 😎

I utgangspunktet hadde vi tenkt å fly til Kuala Lumpur dagen etter, men bilettene dit steg veldig i pris og det var litt ekstra jobb og usikkerhet knyttet til et re-entery visum til Thailand. Derfor valgte vi å bli i Bangkok en natt til, men flyttet oss ned til selve byen.

Fra hotellet tok vi en taxi tilbake til flyplassen og toget videre til byen. Jeg bruker appen rome2rio for å finne fram i kollektivtrafikken når vi er på ferie. Brukte den i Portugal i mai og her i Thailand nå. En helt genial app som forteller deg hvilken buss eller linje du skal på, hvor lang tid det tar, og ca hva det koster. Den beregner ofte prisen på en taxi også, så du kan sammenligne og vurdere alternativene selv.

Brukte den samme appen da vi tok metro ned til sentrum senere på dagen.

I byen bodde vi på Grace Hotel, det gjør vi ikke på vei hjem. Det var gammelt, slitt og muggent. Bildene på agoda (siden jeg booker hoteller på i Asia) viser ikke hvordan rommene faktisk ser ut i dag. På badet var det store flekker med mugg og det var litt lukt i rommet generelt. Vi hadde også bestilt røyk-fritt rom, men det betydde nok bare at ikke vi skulle røyke der. Askebeger på nattbordet og en eim av gammel røyk satt i veggene. Her hadde vi booket for to netter, men bestilt flybilletter til Krabi og sjekket ut etter en natt.

Tips til ting å gjøre i Bangkok og hva vi brukte tiden på kommer 😉

 

 

Hei!

Jula nærmer seg med stormskritt, og en ting som bare må gjøres før jul er å lage litt søtt og spise på. I går satte jeg igang med brente mandler. Det er så enkelt å lage, nå som jeg har knekt koden på hvordan det skal gjøres. Det første året ble det helt katastrofe, jeg gjorde den ankle feilen at jeg tok dem av plata før sukkeret hadde fått tid til å smelte, så det var bare store krystaller.

Jeg brukte:

250 g mandler

150 g sukker

1 dl vann

 

Jeg bruker stekepanne isteden for kjele,fordi jeg føler det er lettere å ha kontroll på mandlene på denne måte. Vann og sukker has i pannen eller kjelen. Sukkeret skal smelte får du har i mandlene.

Jeg velger å ikke skålde mandlene, men det gjør du som du vil med. Rør rund og pass på at det ikke brenner seg i bunnen.

Etter en stund vil sukkeret bli til en seig “guffe”, men du skal fortsette å røre til alt vannet har fordampet.

Når vannet har fordampet vil sukkeret krystallisere seg og det vil se ut som dette. Nå er det viktig å røre så de ikke brenner seg i bunnen. Det heter brente mandler, men de skal ikke være brente. Etter en stund vil sukkeret begynne å smelte og du får den blanke fine overflaten som brente mandler skal ha.

Når sukkeret har blitt til blank karamell heller du alt ut på et bakepapir og skiller dem forsiktig med to gafler. Husk at dette er super varmt, så ikke bli fristet til å bare skulle smake litt. La de avkjøle seg først.

Nå de er kalde skiller du dem helt fra hverandre og setter dem i en skål på bordet eller du kan ha dem i små glass og gi bort i julegave til noen du er glad i <3

Håper du nyter førjulstiden 😀

Reklame | Cura Akademiet

Hei!

Første virkelige feriedag! Jeg sov til ca 11, det er en god stund siden sist. Nå har jeg endelig spist litt frokost, klokka var jo plutselig halt ett her 😅 Nå skal jeg gå igjennom noen forelesninger på Hudkonsulenten.

Det er flere og flere som sender meg meldinger og spør om råd til hudpleierutiner og produkter som passer til deres hud. Det er morsomt at dette kan være med på å hjelpe noen andre 😇 Så bare fortsett å sende meldinger, jeg svarer så fort jeg kan 😁👍🏻

Og selvfølgelig har jeg en kopp gloheit kaffe ved siden av meg 😍

Hei!

Nå er alle julegavene som skal strikkes ferdige og det er kun egostrikk som er igjen på pinnene 😇

Jeg skal strikke en julegenser til meg selv, men er ikke så sikker på at den blir ferdig til denne jula. Det går litt trått med strikkinga om dagen, men det er ofte sånn det blir hvis jeg har hatt en periode der det har vært mye jeg må bli ferdig med. Da blir det litt mer stress en glede, men det tar jo ikke veldig lang tid før jeg synes det er gøy igjen. Har du noe du jobber med å få ferdig til jul?

Håper du har en fin dag 😊

Sjekk det fine målebåndet jeg fikk av mamma som hun hadde kjøpt i Thailand 😍

Hei!

Endelig var det noen minutter ledig her. I dag har jeg holdt på i ett fra halv ni og til nå. Jeg skulle pakke inn julegavene i går kveld hadde jeg plutselig ikke tape igjen… Gjennomtenkt, ikke sant? Så dagen i dag startet med en snartur bort på kiwi for å handle.

Så kunne den store pakkedagen begynne 😁 Alle gavene er pakket inn og de fleste levert, men jeg fant også ut at det er noen jeg har glemt å kjøpe til 🤯 Men det løser seg nok 😉

Hei, og god morgen!

Første feriedag og jeg var for første gang på lenge uthvilt når vekkeklokka ringte i dag tidlig. Sto opp klokka 8 og har hatt en nydelig dag her hjemme, vell vitende om at vi snart skal reise på tur. I går handler jeg inn litt forskjellig som etter min mening hører med i jula. Jeg har planlagt å lage risboller og brente mandler, og endelig er juleansjosen i butikken!

Så i dag tidlig har jeg kost meg skikkelig julefrokost 😀 Bløtkokt egg og ansjos på brødskiva, det er skikkelig jul for meg. Må jo ha lov til å tyvstarte litt 🙂 Nå er det straks tid for å handle de siste julegavene og et lite kafébesøk med noen venninner.

Var så glad for ansjosen at jeg glemte helt å ta bilder av eggene og kaffekoppen, men det har dere nok sett før 😉

God morgen!

20 dager igjen til jul, wow. Synes ikke det er lenge siden vi snakket om bare tre måneder igjen jeg. Men nå er vi altså inne i årets siste måned og jula nærmer seg med stormskritt.

Desember betyr julekalender, og jeg er kanskje litt sent ute til å skrive om dem, siden vi allerede er på 4 desember? Men har bestemt meg for å gjøre det likevel. I år har vi to forskjellige julekalendere her i huset. Vi har hver vår sjokolade kalender, og vi har et lys som skal brennes litt hver dag.

Sjokoladekalenderne har jeg kjøpt selv. Min er en søt liten sak med bamser og nisser på, og den andre, ja, du kan jo se selv 😉

Lyset fikk jeg i gave av svigermor og jeg gleder meg til å tenne på det i kveld. Denne uka har vært preget av eksamen, jobb og dårlig form så jeg har rett og slett ikke turt å tenne det enda. I frykt for at jeg skal sovne ifra det. Det er mer enn en kveld denne uka jeg har sovnet på sofaen. Men når jeg kommer hjem fra jobb i dag har jeg ferie helt til neste år! Og da skal jeg kose meg med å se på at julekalenderlyset mitt brenner og teller ned mot julaften.

Ønsker deg en fin dag videre 🙂

God morgen!

Sååå tungt å dra seg ut av senga i dag. 8 minus ute gjør det ganske kaldt på soverommet når vi har vinduet åpent, og desto varmere under dyna. Ble en treg start og jeg var litt sent ute da jeg endelig fikk låst meg ut og gått mot bilen. Du kan tro gleden var stor når jeg fant bilen helt isfri! Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne, men der sto den altså i 8 minus, helt uten is. Jeg fikk spart inn de minuttene jeg var sen og kom plutselig i rute.

Det var ganske glatt på veien, men heldigvis opphold, helt fram til jeg svingte inn og skulle parkere på jobben. Da begynte det å regne! Kjøreturen videre i jobb bil gikk seint. Det var skikkelig regnvær og 5-6 minusgrader. Det frøys både på vinduet og veien, så det var ikke så mye annet å gjøre enn å kjøre etter forholdene. Likevel var det en bil bak meg som tydeligvis ikke var enig, han blinket og blinket med lysene for å få meg til å sette opp farten, men desverre for han var det til ingen nytte. Det var bekmørkt, møtende trafikk og regn i minusgrader. Nei, takk. Jeg har planer om å komme helt fram.

Nå er det godt å ha parkert bilen for noen timer, mens jeg sitter her og varmer meg litt på tekoppen min. Blir så kaldt og ekkelt med sånnt vær.

Håper du får en strålende tirsdag!

 

Hei!

Det er noen ganger jeg begynner å lure, hva er vitsen liksom. Kan du ikke vise en anelse interesse uten at det er fordi du skal få noe å spise?

I går kveld satt jeg ved spisestuebordet og leste igjennom det siste før eksamen, og ordnet litt forskjellig på dataen. Fra der jeg sitter er det kanskje en halv meter bort til buret til Ole Idar.

Hamstere er jo nattdyr, så jeg forventer ikke at han holder meg med selskap og er veldig aktiv hele døgnet, men i går kveld ble det altså så sent at han begynte å våkne til liv. Han er litt morragretten, så det tar litt tid fra man hører at han våknet til han faktisk kommer ut av huset.

Men i går kveld da. Sakte, sakte kommer han ut av huset. Halveis ute stopper han opp, som om han har fått øye på meg og ikke er helt sikker på hva han skal gjøre med det. Jeg begynner å snakke litt rolig til han sånn som jeg pleier, men trur du ikke dyret rygger sporenstreks inn i huset igjen du. Snakker om tulling😅

Så går det litt tid og jeg sitter fremdeles og leser, så kommer han ut igjen. Denne gangen må han på do, noe som betyr at han må ut av huset selv om han risikerer å bli oppdaget. Gjør det han skal og svosj inn i huset igjen.

Jeg skur av lyset og går og legger meg, da først hører jeg det begynner å rasle og romstrere ute i buret i stua. Hmm… Hva skal jeg gjøre med han? 😅 Antageligvis ingen ting 🙈

Tar du fram litt godteri kommer han nesten løpende, og han gjør ingenting ut av å bli tatt ut og kost med. Så han lider ingen nød og er heller ikke redd oss. Det er bare akkurat når han skal stå opp og driver og våkner. Da foretrekker han å få være i fred 🐹 Kan jo til dels kjenne meg igjen i akkurat det 🙈

 

 

Hei og god kveld!

Nå er det ikke lenge igjen før jeg er ferdig på jobb, da skal jeg hjem og slenge beina i sofaen. Det føler jeg faktisk at jeg fortjener i dag. Først eksamen, så jobb. Men nå er det ikke mange dager til ferie, kun to dager igjen faktisk! Skal ha en eksamen til etter det, men da er det slutt for i år 🤩

Det var deilig å klare og gjennomføre eksamen i dag. Jeg ble dårligere og dårligere iløpet av gårsdagen, og var ikke bedre da jeg våknet i dag. Bussturen inn til Drammen gikk i rykk og napp. Det gikk altså så fort, fram til det var å stå på bremsen for å få stoppet når noen skulle av og på. Satt og holdt meg fast for å ikke sli ut av sete.

På toget pleier jeg å bli litt smådårlig, men i dag var det ille… Jeg var helt ærlig ikke sikker på om jeg skulle klare å komme meg helt fram til Ullevål, men det gikk og jeg kom meg igjennom eksamen med en god følelse. Formen ble litt bedre ut over dagen, men nå begynner jeg å bli sliten. Sover nok godt til natta 😴

Da gjenstår det bare en eksamen neste uke så er jeg ferdig med første halvår som student i bedriftsøkonomi. Hvem skulle trodd det liksom? 😅

Ønsker deg en fortsatt god kveld og en fin adventstid 🤶🏻