English below 🙂

 

Det er så deilig å ha tid til å bla igjennom gamle bilder og videoer. Vi har bestandig tatt mye bilder hjemme, men de siste årene har også videokamera vært mer og mer med. Akkurat det toppet seg litt på turen vi hadde til Vietnam, Kambodsja og Myanmar for noen år siden. Mener vi hadde med oss, to videokameraer, to GoPro og et speilreflekskamera. I tillegg til at vi selvsagt hadde kameraer på mobilene. Ja, det var litt i overkant, og nei vi brukte ikke alt, men det var litt for å teste ut hva som fungerte best og å se hva vi faktisk ville bruke på tur. Samtidig som det var en stor sikkerhet i forhold til hvis noe skulle gå i stykker.

I dag er det bilder og videoer fra fjorårets dykking jeg koser meg med. Det er deilig å se at min egen teknikk er noe bedre i år enn den var i fjord. Nå har jeg fått byttet ut det utstyret som ikke holdt mål og vi har laget oss våre egne rutiner på hvordan vi forbereder oss før vi går i vannet. Det er som regel ikke så mye som skal til for å gjøre starten og dermed det meste av opplevelsen så utrolig mye bedre.

Jeg har hatt en del problemer med utligning av trykket i ørene (blir det samme som når du flyr og må utligne på vei opp eller ned), men i år har det ikke vært et problem overhode og det er så deilig! Jeg bruker nesespray for pollenallergi og det virker som om det fungerer. Det er bare litt over et år siden jeg var ferdig med grunnkurset og føler at det har skjedd mye på den tiden. Det var en overgang at vi plutselig bare skulle være to i vannet og at vi ikke hadde med en instruktør som liksom skulle ha ansvaret. Jeg har ikke vært helt klar over at det har vært noe jeg har tenkt på, men nå som det ikke er der lenger kjenner jeg på en helt annen trygghet i vannet. Ting går lettere og jeg koser meg mye mer, i stede for å være bekymret for at det er noe jeg gjør feil.

Vi tok tre nye kurs nå på ferie og det er rart at jeg føler meg tryggere nå som jeg kan dykke til 40 meter i stede for bare 18. Vi har kjøpt lykter og ser nå enda mer av det fine som er under vann. Fargene blir klarer og det er lettere å få litt oversikt rundt seg. Selv om jeg fremdeles kan kjenne på mørkeredselen om det blir veldig mørkt rundt meg, men da er det godt å ha med seg en god og trygg dykker buddy.

 

Continue Reading "DRØMMER MEG BORT"

 

Nå skjer det ting her hjemme, og det er deilig at ting som er blitt utsatt lenge endelig blir gjort og jeg føler at vi begynner å bo oss til litt sånn på ordentlig.

Vi har bodd her i ca 1,5 år, men i hele fjord sommer var det ene rommet ubrukelig pga en vannskade som måtte fikses, og snekkere som tok seg gooood tid. Ting var faktisk ikke på ordentlig på plass før etter jul. Og så stor skade var det ikke.

Men de siste uke nå har vi gjort så mye som har stått på lista over “burde” eller “vil”. Det er så deilig og det kjennes liksom enda mer ut som om det faktisk er vårt, det er ikke bare et sted vi bor.

I løpet av det siste halvåret har vi byttet ut sofaen, funnet den spisegruppa vi ville ha, dykkerutstyret har fått sin faste plass, jeg har fått pallekarmen min i hagen, og nå har vi også blomster på trappa og ved siden av døra.

Det er jo kanskje ikke så store viktige ting, men det er så utrolig deilig når ting faller på plass og man får det som man vil.

Nå gleder jeg meg til å nyte sommeren som såvidt har begynt 🌞

Fridag på en mandag er slettes ikke værst 😅 Det er deilig å snu uka litt en gang iblant. Vekkerklokka var for en gangs skyld ikke på, noe som kjennes som skikkelig luksus.

Vi pakket bilen kjørte innom dykkerbutikken, det jeg kjøpte nytt ventilsett. Det gamle ble kjøpt brukt og var klar for en utskiftning. Så med bilen full av utstyr, flaskene fulle av luft og humøret på topp satte vi kursen mot Sjøstrand for dagens dykk.

Nå begynner vi å få litt rutiner på det å komme oss ut i vannet og det går lettere for hver gang. Jeg gleder med til hvert dykk og det er en så god følelse å forsvinne ned i vannet. Alt annet ligger igjen på land og jeg er helt i nuet. Det er bare det som skjer akkurat der og da som teller.

Det er også veldig hyggelig å ta en tur innom mamma og pappa etterpå, spise middag og friste dem med dagsferske dykker historier.  Som gamle dykkere vet de akkurat hva vi driver med, og kan kjenne på følelsen man bare får under vann.

Men nå er det deilig å komme hjem, henge på plass utstyret og slenge beina å sofaen 😊

 

Nye mål, nye drømmer, og nye rekorder. Det er planen for sommeren. Jeg hadde en fin første tur med bildekket på slep, og gleder meg til det ikke er fullt så tungt å gå den samme turen.

Turen med bildekk var vel nesten akkurat så tungt som jeg hadde sett for meg. Med blodsmak i munnen gikk det sakte men sikkert oppover den evige bakken. Jeg gikk langt og lenge, selv om gps’n viste at det ikke hadde gått mer enn ca 30 minutter, den må ha blitt hacka av en eller annen, for jeg gikk mye lenger 😅 Den mener også at jeg ikke gikk lenger enn 1,6 km på denne halvtimen. Det er helt flaut kort, men på den andre siden har jeg et stort forbedringspotensiale 😂🙈 Målet for sommeren er å korte ned tiden på denne turen med ganske så mye.

Ja, jeg gikk like langt tilbake også 😇

I dag har jeg tenkt meg en tur bort på treningssenteret. Er ferdig sånn passe seint på jobb, og da er det fint med en god times tid der borte etter middagen, før jeg avslutter med litt husarbeid 😅

Har satt med noen spesifikke mål her også, men de får dere ikke vite noe mer om før jeg har klart det 😉

Har du satt deg noen mål som du jobber mot? 💪🏻

 

Sommer, sol, saltvann og brunfarge.

Det hører liksom sammen, men det tar såååå lang tid å få den fine dype brunfargen. Nå har jeg akkurat vært i Portugal, så det første grunnlaget på fargen ble lagt der. Men jeg brukte ganske høy solfaktor på solkremen og smurte ofte, og da tar det litt lenger tid. Men for en gangs skyld ville jeg prøve å ikke bli hummer-rød.

Jeg har bestemt meg for å bli flinkere til å ta vare på huden min. Det har ikke akkurat vært min sterke side 😅 Men jeg er også veeeeldig utolmodig 😁 Solarium frister jo, godt og varmt og en fin farge. Men det er jo ikke akkurat det beste for huden..

Det har fått meg til å tenke på selvbruningskrem. Jeg har aldri prøvd det før, i frykt for å bli helt oransj og skjoldete. Men i dag ble jeg tipset om at det fungerte kjempe bra om man bare bruker en sånn påføringsvott. Så jeg kjenner jeg har veldig lyst til å prøve 🥰 Er det noen som har noen erfaringer med det?

Men det skjer uansett ikke i kveld. Tar ikke sjansen på selvbruningskrem rett før sommerfest. Det er dømt til katastrofe. Får heller prøve en dag jeg ikke skal noe særlig og som jeg har muligheten til å få tak i en selvbrunings fjerner om det går helt skeis.

God morgen! Mandag igjen, og en ny uke står for tur. Jeg føler ukene flyter sånn i hverandre for tiden at jeg nesten ikke klarer å holde følge. Det er også så mye forskjellig som skjer hver uke og planer bare hoper seg opp. Mye som skjer og enda mere som burde skjedd. Men.. Ny uke nye muligheter 😉

I går var jeg på harrytur med mamma og pappa, så nå er både kjøleskap og fryser fylt opp før sommeren. 🌞 Det er så deilig å ha middagen klar i fryseren og slippe å dra innom butikken hver dag. Vi var tilbake ganske sent og når all maten var pakket bort var klokka plutselig masse.

Jeg tok en superrask dusj og er evig takknemlig for oppfinnelsen hårføner og den gode hårfønerkremen jeg har. Den beskytter håret mot varmeskader og gjør samtidig at håret tørker mye raskere.

 

La meg alt for sent, men frokosten var heldigvis klar i kjøleskapet. Men i dag var det så tungt å stå opp, og det var like før jeg skrudde av vekkerklokka og sov videre (ikke bevist, men fremdeles i halvsøvne). Nå er jeg på jobb og skal prøve å holde meg våken en stund til. Har planer om en liten lur i hengekøya før jeg skal på sommerfest med en annen jobb i kveld 😎

God lørdag!

I dag har jeg en skikkelig kosedag alene hjemme, jeg baker og har litt juleverksted 😉 Ja, selv om det bare er juni har jeg allerede begynt å tenke og planlegge mot jul. I går fant jeg en oppskrift på grove horn som bare hørtes supergodt ut, men jeg rakk ikke å begynne på dem før kveldsvakt i går.

Det er så deilig at sola endelig skinner litt og det er litt lyst ute. Jeg har vært så værsyk de siste dagene og hatt så vondt i hode av det tunge været som har vært. Men nå kjenner jeg energien kommer tilbake og jeg har masse jeg har lyst til å gjøre.

Nå står det første brettet med horn i ovnen og jeg gleder meg til å smake på dem, se ser bare så gode ut! Kaffen er snart klar og jeg begynner å bli skikkelig sulten av all denne matlaginga 🙂

Halloisen!

Det regner og er grått og trist ute, da passer det ekstra godt med litt farger på klærne!

Jeg har fri i dag og hele dagen har egentlig gått med til forberedelser til i ettermiddag. Vi skal ut og dykke og det er helt sykt å se hvor mye utstyr som faktisk trengs bare for ett enkelt dykk. Men nå er alt klart i bilen og jeg venter bare på at Anders skal bli ferdig på jobb.

Noe av dykkerutstyret mitt er også rosa. Dykkemaska, en bag til å ha den i, og en bag til å ha ventilsettet i og snorkelen. Jeg har lyst til å bytte ut noen av slangene også med noen i rosa, men det får bli litt etterhvert 😊

Regnjakka mi er også i rosa, og er nesten selvlysende. Så om det er litt dårlig vær så skal det være ganske enkelt å kjenne meg igjen 😅

Håper du koser deg i dag, uansett hvaslags vær du har 🌞☔

De siste dagene har jeg hatt total skrivesperre… Hver gang jeg tar fram telefonen eller en data stopper det helt opp, så nå prøver jeg på “gamlemåten” med penn og papir.

Vi har kommet hjem fra ferie natt til fredag og jeg føler at jeg fikkskikkelog jet-lag av den natta. Det er bare 1 time tidsforskjell til Portugal, men hele døgnet ble snudd på hode og jeg har brukt hele helga på å få snudd det tilbake, lettere sagt enn gjort…

Det kjennes ut som det er 1 million ting som skal gjøres. Alt dette har jeg latt ligge og heller hatt to fine dager med trening. En god økt med styrketrening og en fin tur opp til Landfalltjernet med bildekk på slep. Det er helt seriøst noe av det tyngste jeg har drevet med. Men jeg var så fornøyd når jeg var ferdig, endelig liksom, klarte jeg å få ut fingeren og endelig komme igang. Så er det bare å vente og se hvor lenge denne galskapen varer. Men jeg krysser fingrene 🤞🏻

I dag derimot skal jeg ta tak i lista med gjøremål, kroppen er så støl at det er ikke mye annet jeg klarer uansett 😅

 

Dette er en typisk “gjøre-ingenting-dag”. Det har de siste dagene vært veldig varmt og en god del vind, så nå begynner jeg å merke at jeg er sliten i kroppen og hode. Ja, vi er på ferie, men vi gjør jo alt annet enn å sitte stille 😉 Det er sånn vi liker å ha det, men etter en stund er det også godt med en hviledag.

I dag var det ingen vekkerklokker som ringte tidlig, likevel våknet jeg 06.30… Det var aaaalt for tidlig å stå opp og etter en stund klarte jeg å sovne igjen. Sov ganske lenge og når vi først våknet skikkelig ble det en skikkelig treg morgen med flere kaffekopper før en sen frokost.

Det er deilig å kunne bestemme selv hva man har lyst til å bruke dagen på. Og det er deilig å kunne bestemme seg for å ta det med ro når det er det man har lyst til.

Men dagen skal jo ikke bare bli brukt på hotellrommet. Kl 14 skal vi møte på dykkesenteret og ta de tre siste dykkene på kurset. Det gleder jeg meg til 🙂