Dagen er godt igang her i Porto og vi bruker dagen som skikkelig turister 😁

Vi har på tidligere turer vært veldig fornøyde med de røde “hop on, hop off” bussene, så vi prøver en her også. Bussen kjører innom alt som er verdt å se, og den ferdiginnspilte guiden på øret forteller jevnlig om stedene man kjører forbi.

Det er fint å se litt andre steder i byen enn bare det som ligger helt i sentrum. Og med bussen så kan du enten sitte på en hel runde eller gå av om du vil se mer på noe av det du passerer.

Her i Porto er det to forskjellige linjer med det samme selskapet, så nå sitter vi på buss nr to og slapper av i sola 🌞

God morgen 😊

I dag våknet vi på hotell Miradouro i Porto. Å gå inn på dette hotellet var som å gå inn i en tidsmaskin som tok oss tilbake til 60-tallet. Her er det vegg til vegg tepper, rosa porselen på bade, tykke grønne gardiner og generelt alt annet du kun fikk kjøpt dette tiåret.

Det er morsomt med litt annerledes hoteller og det gir minner vi aldri ville hatt ellers. Hvem husker vel 1 av 500 hotellrom som ser helt like ut?

Dagen i dag skal brukes på å utforske Porto, før vi reiser videre i kveld. Denne byen har jeg gledet meg til å besøke lenge 😍

Om du ønsker å følge turen vår enda tettere kan du legge meg til på snap Stine_95, der kommer det litt jevnligere ut bilder fra dagen 😎

Mandag morgen og klokka ringer bare så alt, alt for tidlig. Vi skal opp og spise frokost på hotellet før flyet går til Lisboa. Det er deilig å ha så god tid før en ferie, til en forandring.

Kl 14 (lokal tid) lander vi i Lisboa. Der gjør vi det veldig enkelt og tar en taxi til hotellet. Legger fra oss bagasjen og rusler ned til sentrum for å finne litt lunsj.

Nede i sentrum tar det ikke veldig mange minutter før vi får vårt første (av mange) tilbud om å kjøpe hasj eller kokain. Litt merkelig å se hvor mange som går rundt og selger, mer eller mindre åpenlyst. Heldigvis tar de nei for et nei og blir ikke mer innpåslitne enn det.

Vi spiser litt mat og begynner på dagens rusletur. Fitbiten min klarte jeg selvfølgelig å legge igjen hjemme, men skrittelleren på telefonen viste 19 944 skritt etter mandagen.

Det er mye å se rundt i byen av ulike statuer, hus og plasser. Det er også en liten borg av noe slag et stykke opp fra byen, og der tok vi selvfølgelig turen innom.

 

 

 

 

Været var varmt med ca 25 grader i skyggen og enda varmener i sola. Heldigvis var det en del vind (mener det var meldt ca 7-8 m/s) så det var en veldig deilig temperatur fram til sola gikk ned, da ble det fort litt kjølig.

Middagen var helt fin. Det var god mat, men ingen høydare.

Dagen etter skulle vi tidlig opp, så vi var ganske tidlig i seng. Trur faktisk jeg sovna rett over kl 23, noe som aldri skjer hjemme 😅

Endelig er jeg framme på hotellet på Gardermoen. Rommet var litt mindre enn jeg hadde sett for meg, men vi skal bare være her ei natt, så det er egentlig helt greit. Det tok litt lenger tid å komme seg hit enn jeg hadde planlagt, men rakk det med ganske god margin.

Jeg reiste hjemmefra sånn i 15 tiden ca, og hadde planer om å besøke mamma & pappa og bestemor & bestefar før jeg skulle kjøre tidlig innover og kose meg med å slappe av alene på hotellet før Anders kommer i 22 tiden.

5 minutter etter at jeg kjørte fra Slemmestad kom jeg på at skoene til Anders sto igjen i gangen hjemme. Det var ikke så mye annet å gjøre når jeg kom til Holmen enn å sette nesa mot Drammen og hente dem. Kjedelig!

Så selve turen til Gardermoen tok ca 1 time mer enn beregnet, og førte til rimelig mye mer frustrasjon over at det er mulig å være så surrete.

Men nå er jeg altså her, og har akkurat vært borte og hentet Anders. Så nå kan ferien begynne!

Nå er det endelig tid for frokost 🙂 Anders er kjørt ned på jobben så han skal slippe å ha bilen stående der mens vi er på tur. Den siste klesvaska er i maskinen og jeg tyvstartet på lista i går kveld ved å støvsuge 2. etasje.

Det begynner faktisk å nærme seg klart. Bløtkokt egg og kaffe mocca til frokost før jeg skal lakke neglene. Gleder meg virkelig til å reise!

Dette må jo være selve definisjonen på en dårlig blogger… 😅 Til daglig kan jeg sitte og klø meg i hode over hva jeg skal skrive om, og når jeg først gjør noe som “fortjener” litt omtale, så er jeg så opptatt med det jeg driver med at jeg glemmer hele skrive greia 🙈

På fredag traff jeg Nathalie på Gulskogen. Vi tok en tur på kafé, før vi var innom nesten alle butikkene i tur og orden. Det var ikke så mye som skulle handles, men det er utrolig hyggelig å bare rusle rundt, kikke på ting og skravle. For er det noe vi er gode på så er det skravling.

Sånn blir det når man bor så langt unna hverandre at vi ikke får møttes så ofte. Da blir det litt å ta igjen 😊 Tusen takk for en super hyggelig dag! Gleder meg til nestegang ☕😍

Dagen før avreise er nesten bestandig like kaotisk. Det er så mye som skal fikses, og mye kan ikke ordnes før i siste liten. Denne “dagen før avreise” er også litt spesiell fordi den ikke er helt ordentlig. Anders reiser i morgen tidlig, mens jeg ikke skal reise før på kvelden og har derfor masse jeg har planlagt å gjøre i morgen.

Strømsgodset spiller kamp mot Ranheim (i Trondheim) i morgen og jeg møter han på Gardermoen i morgen kveld. Da tyvstarter vi ferien med en natt på Gardermoen for å slippe stresset mandag morgen.

Nå har vi akkurat kommet hjem fra en hyggelig bursdagsfeiring i Telemark, og gjør nå de siste justeringene på kofferten før det er natta.

Jeg kjenner jeg begynner så smått å kjenne på reisefeberen, men er samtidig ganske rolig på at jeg har alt under kontroll og kommer i mål med alt denne gangen også 😁✈️

Hei hei 🙂

I går spilte Strømsgodset hjemme mot Tromsø, og endelig ble det poeng til de blå. Jeg koste meg på kamp i finværet, men skulle etter en stund ønske jeg hadde tatt på meg litt mere klær. Det blåste litt på stadionen og når jeg da satt på skyggesiden ble det litt småkjølig.

Det var en spennende kamp, men jeg følte at Godset styrte mye av spillet. Uten at jeg egentlig har noen som helt kunnskaper om tema.

Kampen endte i en fantastisk 3-1 seier, og jeg var så glad da jeg gikk opp til bilen igjen etter kampen. Det var hyggelig å treffe gamle kjente også, og gøy å se at folk kommer for å heie 🙂

God morgen alle sammen!

Har du sovet godt?

Tror jeg har sovet kanskje 3-4 timer i natt… La meg til helt ok tid, men var ikke nesten trøtt engang. Lå leeenge med øynene igjen og latet som jeg sov, i håp om å faktisk sovne, men har følelsen av at jeg har vært mer våken enn jeg faktisk har sovet i løpet av natta. Så da er det deilig når vekkerklokka ringer kvart på seks… Not!

Men jeg kom meg opp og ut av huset. Er så glad for at jeg gjorde klar kaffetrakteren i går kveld, vurderte veldig om jeg skulle ha med kaffe eller ikke. Men det skal bli godt i dag, for å komme igang litt.

Jeg er veldig klar for ei ny uke, og gleder meg til masse som skal skje denne uka. Og enda mer til neste uke ❤️

Ha en fin dag alle sammen 🥰

Hei og hå!

For meg er det helt nytt, men mange andre er sikkert fullt klar over at 16. mai er kjent som fotballens dag 🙂 16. mai er også datoen jeg for første gang reiste på bortekamp helt alene. Strømsgodset skulle spille mot Vålerenga, og jeg hadde veldig lyst til å få med meg stemningen på stadion. Det skulle visst være veldig bra på den kampen. Jeg ble med bussen som gikk fra Marienlyst og ble både overrasket og glad da det var en dame som stoppet opp og spurte om hun kunne få sitte ved siden av meg. Hun kjente heller ingen andre å bussen og hadde tenkt at det kunne være hyggelig om vi da kunne bli kjent med hverandre.

Det var en veldig hyggelig busstur innover, og det var hyggelig å ha noen å stå sammen med på tribunen. Det er første gang jeg har stått sammen med Godsetunionen på tribunen, men jeg håper det ikke er siste. De første 15 minuttene fikk jeg egentlig ikke med meg noe av kampen, det var alt for mye å følge med på på tribunen. Men jeg tok meg litt sammen etterhvert og begynte å følge med på kampen også. Det var god stemning og masse liv. Alle var med å sang og heiet under hele kampen. Dessverre endte det med 2-0 til Vålerenga.

I dag er det hjemme mot Trondheim så det er bare å ta på seg de blå skoene og krysse fingrene for et bedre resultat.

Antrekket den 16. mai var nemlig ganske gjennomtenkt (for en gang skyld), og jeg hadde både blå sko og blå sekk. Den blå dunjakka var også med og kom på etterhvert som temperaturen sank. Og supporterskjerfet var selvfølgelig på, seg om jeg har fått høre at det er noen som ser på det som skikkelig harry 😉

Ha en fortsatt fin kveld folkens 🙂