JOGGESKO!

Nå er det straks vår, og jeg har allerede funnet frem joggeskoene. Det er stort sett bart ute og så utrolig deilig å slippe de store vinterstøvler. Er jo stort sett inne hele dagen på jobb og da blir det ganske varmt med vinterstøvler, men dessverre helt nødvendig når man først må ut.

Det beste vårtegnet jeg vet om er joggesko, det kommer før hestehoven, men omtrent samtidig med solbrillene. Jeg er klar!

SPIRER OG GROR

God morgen!

Sååå tidlig det er å stå opp 05.30… Kaffen er for lengst i koppen og jeg er nå klar til å begynne på jobb. Ble ekstra tidlig i dag fordi jeg skulle kjøre Anders ned til bussen og sende han avgårde på treningsleir.

Salaten jeg har plantet lever fremdeles 🙂 Får vann hver dag og vokser stadig ☘️

MAKRONER

God morgen!

På fredag var jeg alene hjemme og bestemte meg for å prøve å lage makroner. Det er noe jeg har hatt lyst til å prøve lenge, men aldri liksom turt, fordi det virker så komplisert. Men nå bestemte jeg meg for å bare hoppe i det.

Fant en oppskrift på matprat (trur jeg det var) og fulgte den til punkt og prikke. Alt så veldig bra ut fram til jeg skulle ha deigen ut på bakepapir og liksom skulle lage disse små fine kakene. Det funka veldig bra, men når de hadde stått i 5 minutter begynte de sakte, men sikkert å renne utover. Satt de i ovnen og det så bra ut, fram til de ca halvveis i steketiden begynte å sprekke opp. Ja, ja.

De fikk stå på benken til de var kalde, sa la jeg dem i bokser og satte i kjøleskapet. De skulle fylles på lørdag. Karamellfyllet som skulle være i dem fikk også stå å kjøleskapet over natta. Da jeg tok alt ut og begynte med fyllet oppdaget jeg fort t karamellen var alt for flytende og det ble ikke de fyldige makronene man ser på tv. Når alt var ferdig måtte jeg jo prøvesmake på en, det var tidenes nedtur kan du si. Makronene var ikke gjennomstekte…

Snakker om nedtur. Men jeg lot de stå på benken til pynt 😉 Anders ble så fornøyd når han kom hjem og fant dem. Tok en bit og la den forsiktig tilbake på fatet, det sier vel sitt opp resultatet 😀

HELGEFRI

God morgen!

Nå ser det ut som tåka endelig begynner å lette litt, og jeg kan flekkvis skimte blå himmel. Det var ikke mye som tydet på at det skulle bli pent vær i dag når jeg kjørte til jobb i dag tidlig. Det var så tett tåke at det var vanskelig å se noe særlig på motorveien. Gatelysene så jeg bare 2-3 stykker av om gangen. Men kjørte pent og kom helt fram.

Akkurat nå har jeg en aldri så fortjent liten hvil med strikketøy og en kopp te (for en gangs skyld). Noen få timer igjen nå, så kan Helge ordentlig starte med fri helt til mandag 😄

VERDENS ENKLESTE PIZZA

Det er ikke hver dag jeg har like lyst til å bruke lang tid på å lage middag, og det gjelder spesielt når jeg er alene hjemme. Da viker det liksom litt bortkasta når det bare er meg. Likevel er det jo veldig godt meg litt hjemmelaget mat, så i dag ble det den enkleste pizzaen jeg kan tenke meg etter frossenpizza.

Tacolompe, ketchup, kokt skinke, løk, ost og krydder. I ovnen på 225 grader til osten har smeltet og blitt gyllen. Så er det bare å kose seg med middagen 🙂

KLAR FOR HELGA

God fredag alle sammen!

Nå er endelig fredagen her og det betyr FRI! Det er så deilig å ha fri på fredager, selv om dagen ofte blir brukt til å være veldig effektiv likevel. Jeg bruker ofte denne fridagen på å gjøre ting jeg ikke har rukket tidligere i uka, som å vaske klær og støvsuge. Men jeg bruker også dagen på hyggelige ting som jeg ikke har hatt så mye tid til, som å drikke kaffe og strikke. I dag har jeg også bestemt meg for at jeg skal vie noen timer til å se på tv. Det blir det ikke så mye av ellers. Ser gjerne på en episode av ett eller annet sammen med Anders å kvelden, og det er selvfølgelig veldig hyggelig. Men noen ganger kan det være deilig å bare sette på noe skikkelig jentete også og la det stå og gå mens enda en genser er på vei av pinnene.

På morgenen i dag har jeg vært veldig flink (og snill) og strøket to skorter som ikke er mine. Det tar ikke så veldig lang tid, men jeg synes det er ganske vanskelig. Men jeg øver og øver. Jeg føler liksom at de krøller seg på nytt mens jeg stryker og det er nesten umulig å få det skikkelig pent. Men det går jo som regel til slutt.

Nå blir det Grey’s Anatomy og en stor kopp kaffe. Kos dere i dag!

 

LYDEN AV STILLHET

Nå har jeg klaga fælt noen dager over hvor dårlig jeg har sovet, derfor vil jeg bare fortelle at jeg i natt har sover supergodt(!) for første gang på lenge. Det har nok vært flere grunner til at jeg ikke har sovet skikkelig, og samme kan det egentlig være for det resulterer i det samme uansett. Men når jeg skulle legge meg i går fant jeg fram et par med ørepropper. Vanligvis synes det det er så skummelt å skulle sove med ørepropper fordi jeg er livredd for at jeg ikke skal høre vekkeklokka på morgenen, men siden jeg skal på kveldsvakt, og for en gangs skyld ikke hadde på vekkeklokke tok jeg sjansen.

Det var bare så deilig, og jeg har sovet så tungt. Våknet en gang fordi jeg trodde jeg hadde musikkpropper i ørene, klarte ikke å få tak i dem og fikk dem ikke ut, så sovna jeg igjen 😉 Så dette er noe jeg definitivt vil fortsette å bruke!

 

Har lagt de klare under puta så jeg skal finne dem igjen i kveld 🙂

MASSEPRODUKSJON AV MIDDAG

Nå  har jeg laget middag for noen dager framover. Det er så greit å ha noe klart i kjøleskapet som det bare er å varme opp når vi ikke er hjemme for å spise likt. Det er også deilig å kunne ha med seg litt middagsmat som kan varmes opp på når jeg er på kveldsvakt. Det er ikke helt det samme med brødskiver til alle måltider igjennom dagen.

Menyen i dag ble kyllinfilet med bacon, ris og bretagne saus. Jeg surrer bacon rundt kyllingfileten og legger de i en ildfast form, og steker de midt i ovnen på 225 grader til baconet har fått en fin brun skorpe. Koker ris og saus som anvist på pakka.

Camera eats first, nesten 😉

  

 

I morgen er det Brennende kjærlighet til middag, bare fordi det er enkelt å lage dagen før og fordi det var den eneste middagsretten jeg kom på som hørtes ut som den hadde noe som helst med Valentine å gjøre.

Da lager jeg to poser potetmos (i dag ble det den enkle løsningen, lager noen ganger potetmosen fra bunn og det er mye bedre). Tilsetter som regel litt pepper i denne. Har potetmosen over i en ildfast form. Jeg pleier å stø et lag med frosne grønnsaker over, i dag ble det “Amerikansk blanding”. Steker kjøttdeig og lager spagetti-saus. Denn blandingen helles over potetmosen og grønnsakene og fordeles fint utover. Så legger jeg på et lag med ost og lar den steke midt i ovnen på 225 grader til osten er gyllen og fin 🙂

Fin både til middag og i matpakka som lunsj 🙂

TYVSTARTET PÅ VÅREN

Hei hei,

På mandag fant jeg frem et så sett, som jeg har hatt liggende fra i høst og tenkte at jeg skulle være litt tidlig ute og tyvstarte litt på våren. Jeg eier ikke grønne fingre, men øver litt hvert år, det er så koselig når det er noe som spirer og gror. Dette er vel et av de enkleste settene det går an å få tak i. “Ta og lokket og tilsett vann”. Problemet kommer jo første når de er blitt så store at jeg må begynne å plante dem om til større potter. Men jeg prøver i år igjen 🙂 Planen var jo da at jeg skulle da dette og pusle med inne mens det fremdeles var full vinter ute, i dag er vel den fineste vårdagen vi kommer til å ha i år. Sola skinner og snøen smelter. Om det været her fortsetter kan jeg plate ut før påske 😀

Det er da to forskjellige salat typer jeg har plantet nå. Ruccola og en annen type (husker ikke hvilken) så det blir spennende å se om det blir noe av dette iløpet av våren og sommeren. Drømmer (planlegger) en plantekasse til å ha ute, må bare finne ut hvor den skal stå først og hvordan jeg skal gjøre det for å holde ting i livet oppi der.

Har fått en god start iallefall 🙂

DÅRLIG DEKNING

Hei hei 🙂

Nå er det straks natta her hos meg, jeg er nå så trøtt at jeg nesten ikke klarer å holde øynene åpne, men har med vilje ventet til det har blitt ganske sent med å gå og legge meg for å prøve å få denne søvnen på rett kjør igjen. Nå har jeg to netter med dårlig elle nesten ikke søvn, men om jeg legger meg for tidlig fortsetter det bare i natt igjen.

I dag har jeg vært skikkelig sløv på bloggen. Ett lite innlegg er alt jeg har klart å få ut. Det er for dårlig… Det har flere årsaker, men likevel er det ingen unnskyldninger. For det første har jeg vært så sløv at jeg ikke har orka og tenke på hva jeg skal skrive om, det har vært null inspirasjon. For det andre har jeg hatt helt elendig dekning… Det har tatt så utrolig lang tid å laste inn en nettside,  og å laste opp bilder var det bare å glemme før jeg kom hjem nå i kveld.

En god natts søvn nå, så fortsetter jeg med friskt mot i morgen. Det er jo en veldig inspirasjon at jeg nå har vært på topplista i nesten en uke, bare så utrolig synd at den rekka sikkert blir borte etter i dag. Men jeg er plutselig tilbake. Vil bare nevne til slutt at jeg setter veldig pris på alle dere som er inne og leser og føler meg ydmyk ovenfor alle dere som deler innleggene mine. Tusen takk <3

Jeg er så glad i dette bilde! Skal fortelle dere hvorfor litt senere, nå skal jeg sove 😉