Om ikke dette bilde lyser påskestemning så veit ikke jeg 🙂

 

Jeg ble i så godt humør her om dagen når jeg tok på med turbuksa (ja, jeg måtte tørke støv av den først), ullundertøy, “ute-flettene”, lue og SOLBRILLER. Kjente skikkelig på savnet etter å gå som det her hver eneste dag, og ble med ett bitte litt misunnelig på de jeg kjenner som faktisk gjør akkurat det. Men jeg lever mitt liv, og der er det ikke plass til turbuksa hver dag lenger. Men nå som våren er her og den har fått komme frem fra skapet igjen skal det nok ikke gro mose på den med det første.

I løpet av de siste årene har jeg vært så heldig at jeg har møtt et mangfold av dyr mange andre aldri har vært i nærheten av. Noen av dem har jeg bare hilst på en kort stund, andre har jeg lært å kjenne. Jeg begynte først å skrive om alle sammen, men kom fort fram til at dette heller får bli en serie av innlegg om de forskjellige dyrene. Håper det faller i smak 🙂

 

Første dyr ut er ELEFANTEN

Jeg har lenge vært veldig fasinert av elefanter og gleden var stor da vi tilfeldigvis fikk sjansen til å hilse på noen på ferie i Kambodia. Det var noe med de snille, rolige øynene som gjorde at jeg følte meg trygg. Samtidig som musklene i snabelen minnet meg på hvor stort og kraftig dette dyret er, og at den kunne ha slått meg i hjel før jeg rakk å blunke om den hadde bestemt seg for det.

De så ut som de ble tatt godt vare på og hadde det bra der de var. Vi ble ikke med på noen ridetur, men tok en kort sving bortom for å hilse på, da det har vært noe jeg har drømt om lenge.

Vi var på tur rundt i Angkor Wat og hadde vært innom et tempelområdene på toppen av en høyde. Det var et stykke å gå opp, så vi var der helt alene, men med den utsikten var det så absolutt vært turen opp. Da vi kom ned igjen på hovedveien gikk vi forbi elefantene som jeg bare måtte hilse på før vi fortet oss videre for å komme litt unne en hel busslass med folk.

 

 

Vi skriver snart mars på kalenderen, men jeg er mer enn klar for sommer og sol. De siste dagene har jeg brukt litt tid på å bla igjennom fjorårets bilder og drømme meg bort til lysere dager. Så her kommer en liten liste med mine favoritt sommeraktiviteter 🙂

1 DYKKING
Det er så mye med dykking som er så fantastisk. Men det er ned med dykkinga som jeg ikke helt føler at jeg mestrer enda, og jeg gleder meg til å øve mer på dette i sommer. Det er selvfølgelig mulig å dykke på vinteren også, men det er KALDT. Jeg trenger å øve mer på oppdriftskontroll, og finne meg noen triks for å få til utligningsmålet med ørene når vi går ned. Spesielt i pollensesongen har det vært et stort problem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 TELTTUR
Telttur gleder jeg meg til. Det er så deilig å våkne til den friske luften og aller helst en fin soloppgang. Jeg har hatt noen turer der det har regnet på natta og klarnet opp og blitt strålende vær før det er på tide å stå opp. Jeg sover egentlig ganske lite når jeg sover i telt, våkner ofte og sover lett. Likevel er det sjeldent jeg føler meg så uthvilt som etter ei natt i telt. At sekken er betraktelig lettere enn på en vintertur er jo også et stort pluss. Lett telt, lett sovepose og lette klær, helt fantastisk. Bare jeg husker myggsprayen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 BILTUR
De lyse sommerkveldene er perfekte for en kjøretur, og jeg trives meg å reise rundt i Norge i bil. Det er så mange fantastiske små plasser å besøke og jeg liker frihetsfølelsen av å kunne bestemme helt selv hvor jeg vil og når jeg vil dit. For et par år siden var jeg en tur til Saltfjellet og snudde. Det var i kjølvannet av en annen tur som ble avlyst, men endte med en god opplevelse likevel. Det er noen steder jeg gjerne vil tilbake til, og mange steder jeg gjerne vil besøke for første gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 SOMMERFERIE
Innlysende nok er det sommerferie som lokker om sommeren, og jeg gleder meg til noen uker på tur sammen med Anders. Vi har de siste årene valgt å ha ganske aktive ferier og vi opplever så mange flotte plasser og spennende ting. Ferien i år er ikke spikra enda, men at det blir bra er det ingen tvil om.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 GRILLING
Jeg elsker grillmat! Det er lite som kan måle seg med en god middag rett fra grillen og hyggelig selskap ute i sola. Gjerne med en kald øl 🙂 I år ønsker jeg å utvide horisonten på hva vi har på grillen, Pinterest har jo så mye fin inspirasjon. Gleder meg også til å invitere venner på besøk og god mat.

6 LESE EN GOD BOK
Det er jo helt tullete, men jeg leser nesten ikke bøker på vinteren da går det mer i spennende serier på TV. Om sommeren derimot leser jeg en del og sitter støtt med ei bok i fanget. Vi har fester til å henge opp hengekøye på verandaen og der er det deilig å ligge og lese. På litt kjølige sommerkvelder tar jeg gjerne med meg et teppe og en god pute, det har vel skjedd mer enn en gang at jeg har sovnet der ute sammen med boka.

 

 

 

 

 

 

 

 

7 SOLING
Jeg er veldig glad i å sole meg, spesielt når det er skikkelig varmt. Dessverre så kjeder jeg meg lett når jeg ikke har noe å gjøre så det blir som regel korte stunder i sola an gangen. Det hjelper litt om jeg kan høre på ei lydbok, da gjør jeg liksom noe mens jeg ligger der. Ellers så må jeg sovne, da før jeg som regel skikkelig farge.

8 BADING
Jeg har jo allerede nevn at jeg liker å dykke om sommeren, men det er også deilig å ta seg en tur på stranda eller til at vann bare for å bade også. Det som regel litt kjølige vannet, som etter en stund kjennes deilig og varmt ut. Det er saltvann som har vært mitt område, da jeg så og si har vokst opp i båt. Men jeg blir mer og mer komfortabel i ferskvannets også, etter hvert som tiden går og jeg blir påvirka av landkrabbe jeg bor sammen med.

 

 

 

 

 

 

 

 

9 HØSTE AV NATUREN
Sommeren er den perfekte tiden til å starte årets innhøsting fra naturen. Jeg er veldig glad i å lage forskjellige ting av det jeg finner ute, om det er i skogen eller i frukt og grønnsakshagene til snille venner. Det er så mye godt man kan lage selv, og gjerne fryse ned for å ta fram om vinteren. Mine favoritter er vårløk, gressløk og saft. Det er så godt når dagene begynner å bli mørkere igjen. Løvetannsirupp er også blitt en favoritt som jeg gleder meg til å lage igjen til sommeren.

10 VÆRE MED VENNER
Sommeren er tiden for å være sosial. Jeg prøver å få det til i løpet av vinteren også, og noe blir det jo. Men det er så mye enklere om sommeren. Dagene er lenger og tiden strekker til med så mye mer. Deilige sommerkvelder ved vannet eller på terrassen nytes best med godt selskap.

Hei hei!

Denne uka har jeg starta med alt som skal vaskes hjemme. Det har dessverre blitt nedprioritert å vaske gulv og tørke støv etc, men i går startet jeg skikkelig. Det er så mye lettere når man tar alt litt etter litt, men skippertak kan være veldig effektivt det også. Jeg sitter gjerne igjen med en enda bedre følelse da. Sånn som i går som gulvet hadde litt støv og småbøss før jeg startet og var skinnende rent når jeg var ferdig.

I dag var det blandet annet Ole Idar sin tur. Han er et rotehue uten like, og det var på høy tid med en vask. Ser ut som han også liker det når det er nyvaska, da har han mye mer plass å rote på 😉

Hei hei!

Kaster du restene av grønnsaker? Det pleier jeg å gjøre, men nå bestemte jeg meg for at jeg ville prøve å bruke de igjen. Jeg hadde to hjertesalater som “rota” var igjen på, og enden på fire vårløk.

Alt jeg har gjort til nå er å sette de i en skål så de får støtte, og gi de ca 1-2 cm med vann. Så får de stå og kose seg, fyller bare på med vann når det trengs.

Nå har de allerede etter et par dager begynt å vokse på nytt. Planen er at jeg snart skal plante dem over i potter med jord, og at de etterhvert skal få komme ut i en grønnsakshage.

Det er gøy å se at det spirer 🙂

Hei hei!

Det er ganske ofte jeg spør meg selv hvordan folk flest rekker alt de skal gjøre. Hvordan skal man ha tid til å stelle hjemme, handle, jobbe, trene, være sosial og sette av tid til egentid? Jeg skjønner rett og slett ikke når dere gjør alt sammen. Før jeg rekker å blunke så er det søndag igjen og uka er over. Jeg planlegger ofte å sette av tid til ting, men omtrent like ofte rekker jeg ikke alt jeg har satt meg fore. Det kan jo være fordi jeg har mange planer og mye jeg skulle ha gjort samtidig, men jeg kan jo ikke være den enste som har en fulll timeplan. Værst av alt er det når jeg ikke er tilgjengelig for å være med venner når det er noen som spør om jeg har tid, det må jeg bli flinkere til å prioritere tid til.

Jeg har et mål om at alt blir lettere når vi nå nærmer oss sommeren. Jeg trenger mye mindre søvn når det er lyst ute, og kveldene blir heldigvis lenger. Det føler på mange måter som om døgnet strekkes i begge ender. Den psykiske delen av å stå opp til sol og lys framfor når det er like mørkt som når du la deg, er stor. Og jeg gleder meg! Det blir også lettere å ta små turer ut uten for mye planlegging. En liten sekk med noe mat, badetøy og et håndledd holder liksom. Ikke sånn som nå som det er lag på lag på lag med klær. Hvis jeg skal gjøre det nå, må jeg ha en plan (og ha tid til) å være ute en stund. Da koser jeg meg! Det er bare synd dette ofteprioriteres ned nå på vinteren.

Nå i januar og februar har jeg jo valgt å prioritere jobb en periode, og har ikke hatt tid til så mye annet av noe. Nå er det heldigvis snart ferie og jeg gleder meg så utrolig mye. Jeg kan nesten ikke vente med å få på dykkermaska igjen <3

 

Hei hei!

 

Nå har det seg sånn at jeg snart må få ut fingeren og bytte ut noen av buksene mine. Når du jobber i barnehage skjer så godt som all jobbing på gulvet. Spesielt når du jobber på småbarnsavdeling. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger i løpet av en dag jeg satt på kne eller på huk med et kne i bakken. Det går ut over buksene, og jeg kan på bakgrunn av buksene mine fortelle at jeg setter høyre kne i bakken når jeg må ha litt ekstra balanse eller støtte når jeg sitter på huk. Alle olabuksene mine er helt hvite på høyre kne… Det er liksom noe jeg ikke har tatt meg bryet med å tenke for mye på mens jeg jobbet der, kjøper du ei ny bukse blir den slitt på samme sted med en gang. Men nå som jobben har litt annet innhold kjenner jeg på det at jeg er nødt til å bytte dem ut. Ikke bare kjøpe flere bukser, men faktisk ta bort de gamle også.

Klær jeg ikke skal ha lenger pakker jeg bestandig i poser og gir til Kirkens bymisjon. De deler ut klær videre til de som trenger det og om det er noe som er for slitt til at det kan brukes, så bruker de gjere stoffet til å lage noe annet. Jeg synes ikke det går an å bare skulle kaste alt jeg ikke har bruk for lenger.

På fredag ble det shopping med mamma og jeg kom hjem med ei ny olabukse 😁 Tusen takk ❤️

 

 

Hei hei!

 

De siste to månedene har jeg skrevet mye om at jeg har begynt i ny jobb, eller at jeg har nevn at “nå er jeg på jobb igjen”. Jeg vet det er mange som har lurt på hva jeg egentlig driver med nå, spesielt også fordi jeg legger ut en del bilder av både kaffe og stikking.

I januar var jeg ferdig i mitt vikariat i barnehagen jeg har jobbet i et år nå. Jeg har gått mange runder med meg selv de siste månedene for å finne ut hva jeg har lyst til å drive med videre. Jeg endte da opp med at jeg igjen har lyst til å jobbe som BPA på fulltid. BPA står for Brukerstyrt Personlig Assistent. Jeg hadde dette som fulltidsjobb mens vi bodde i Oslo, og har hatt det som deltidsjobb det siste året ved siden av jobben i barnehage. Nå er jeg tilbake her for fullt.

Det er en jobb jeg trives godt i, og dagene blir veldig varierte. Jeg jobber hos flere forskjellige brukere, som også er med på å lage variasjon i hverdagen. I denne type jobb kan man velge å jobbe dager, kvelder eller netter. Jeg har nå hatt mye dag og kveldsvakter, men er ikke fremmed for å ta nattevakter etterhvert om det blir sånn.

“Formålet med BPA er å gi personer med stort hjelpebehov større frihet til å styre tjenestene og hverdagen selv.” Dette er definisjonen som ligger på helsenorge.no.

Det kan iløpet av en vakt bli litt “dødtid” og da bruker jeg gjerne tiden på strikking, blogging eller lesing. Og det er dette dere ser på bloggen, jeg kan ikke legge ut noe mer spesifikt om hva jeg driver med da dette fort vil komme inn under taushetsplikten. Og det som ikke går under taushetsplikten konkret ønsker jeg ikke å skrive om da jeg ikke på noen som helst vis ønsker å utlevere noen jeg jobber for.

 

Hei hei 🙂

 

Ser det er mange bloggere som har innlegg der de svarer på alle mulige spørsmål de får fra leserne. Så mange spørsmål får ikke jeg (enda?) at det er nok til å fylle flere innlegg med bare spørsmål og svar, men jeg prøver likevel å svare på de spørsmålene jeg får så godt det lar seg gjøre.

Jeg har jo etter nyttår kommet meg inn på topplista, plasseringene har variert litt, men jeg har stort sett vært med. Det er veldig gøy å se at det blir litt resultater av den tiden som faktisk legges ned i dette og at det er flere og flere som ønsker å følge med på hva jeg skriver om.

Et spørsmål som dermed dukker opp er “Er du på topplista i dag?” Og “Hvilken plassering har du i dag?”

Topplista er en rangering som viser antall sidevisninger for dagen før. Min plassering i dag viser dermed hvor mange som var innom bloggen i går. På blogg.no ligger denne listen så alle kan se den. Om du er på mobilen vises bare listen fra 1-50, mens om du er på et nettbrett eller en data får du se listen fra 1-100 🙂 Så er det bare å klikke seg inn på den bloggen du vil lese, håper jo selvfølgelig at det inkluderer min 😉

Hei hei!

 

Jeg har fått litt tilbakemeldinger på at det er så mange av bildene mine som ligger feil vei, de er som regel snudd 90 grader. Dette er noe jeg jobber med å få retta på, men jeg tror det må til en oppdatering fra wordpress.

Når jeg tar bildene med mobilen, er bildene riktig vei. Når jeg laster de opp er de riktig vei. Når jeg legger de inn er de riktig vei. Når jeg går inn for å se er de riktig vei. Når noen andre går inn er de feil vei… Når jeg går inn på dataen er de feil vei.

Så jeg må nok bli flinkere til å logge meg inn på en data en gang iblant og rette opp litt. Me jeg håper dere holder ut med meg ei stund til så blir det nok en ordnings på det om (forhåpentligvis) ikke så alt for lenge 🙂

 

I dette innlegget har bildene kommet riktig vei, men jeg har gjort akkurat det samme her som jeg har gjort på de andre. Men er det noen som vet hva jeg eventuelt gjør feil, så vær så snill å skrik ut. Kommenter gjerne under her eller send meg en Mail, det setter jeg utrolig stor pris på 😀