I 2015 var jeg med Team Kvilaas på Finnmarløpet 500. Det var første gangen han skulle kjøre, og første gangen jeg skulle være handler, og første gangen hjelper nr to skulle gjøre noe som helst som hadde med et hundeløpet å gjøre. Dette er vel en kort oppsummering av at vi ikke visste hva vi gikk til. Men jeg gledet meg!

Jeg husker følelsen når jeg sto på togperrongen i Asker med alt for nye bagasje og McDonald’s lunsj i brystlomma på anorakken. Spent på hva som ventet, men trygg på at det var noe vi kom til å mestre.

De første dagene i Alta dreide seg om å gjøre alt klart til start. Det var masse møter og vet kontroll, i tillegg til at vi skulle lage en plan for kjøring og hviling. Hva forventer du av meg, og hva forventer jeg av deg, er viktige spørsmål vi diskuterte og var forbedret på før vi startet. Det var nok med på å gjøre at vi ikke hadde en diskusjon underveis, var vi ikke enige om noe var det vinnende argumentet ” dette var du enig i før start”.

Alt var klart og kvelde før start ble den siste hunden godkjent til star. Jeg skulle kjøre inn til byen for å levere de siste papirenene, på vei ut fra Alta ryker hjullageret og bilen vil ikke gå lenger. Ved hjelp av gode venner får vi diagnostiskert problemet og fraktet bilen til et verksted som skal fikse den mens vi er borte. Vi får låne en liten bil og en henger, så vi kommer oss til start dagen etter.

Finnmarksløpet går på  en liten uke. Det er en uke du sover mye mindre enn du trodde var mulig. Når kjøreren er ute i sporet er det mye som skal ordnes og forberedes før han eller hun kommer inn på sjekkpunkt. Bilen skal også fraktes fra et sjekkpunkt til et annet. Denne tiden brukte jeg på å sove, så mye det lot seg gjøre, siden vi var to i bilen og jeg hadde hovedansvaret når vi var på selve sjekkpunktet. Det er kaldt, mørkt og tungt. Kjøre og hviletidene tar ikke hensyn til om det er dag eller natt. Finnmarksløpet går døgnet rundt.

 

Jeg lærte mye om meg selv denne uka. Jeg lærte mye om hvor langt det er mulig å strekke seg om man bare har den rette motivasjonen. Dette er noe jeg føler at jeg er god på. Jeg har oversikt og kontroll, jeg vet hva som forventes av meg og jeg gjør det. Jeg bærer, drar, hugger kjøtt og pakker opp og ned. Jeg er trygg på at det jeg gjør er riktig, og om det ikke er det, er jeg trygg på at jeg får beskjed.

Det ble vel egentlig mindre og mindre søvn iløpet av uka. Jeg begynte å bli så trøtt at jeg var redd jeg ikke ville våkne av vekkeklokke om jeg først sovnet. Og det var viktigere at han som skulle kjøre bilen fikk  lukket øynene litt, han hadde tross alt ansvaret for å få oss trygt fram til neste sted. På siste sjekkpunkt sovnet jeg etter å ha vekket de andre. Avtalen var klar, og han måtte opp. Ikke at han var noe mindre trøtt, men det var kun sluttetappe  igjen og hundene måtte vekkes og fores før han skulle ut. Jeg ble med ned på plassen for å fungere som moralsk støtte og for å Kine ta imot ting eller beskjeder om det skulle være noe. Som handler også mye av jobben å følge med på hva kjøreren gjør og være et ekstra sett med øyne om det skulle være noe med noen av hundene. Jeg har ikke lov til å fysisk gjøre noe, det er satt opp sperrebånd so  skiller handler og spannene. Jeg gikk fram og tilbake på min side av sperrebåndet for å både holde meg våken, men også for å holde varmen. Et lite øyeblikk stoppet jeg opp, det er ikke godt å si hvor lenge jeg har stått der (kan ikke ha vært veldig lenge), men jeg vekkes av kjøreren son spør om noe. Jeg har ingen anelse om hva han snakker om. Jeg sovna rett og slett stående. Det var noe jeg ikke trodde var mulig. Jeg hadde aldri vært så trøtt so jeg var på dette tidspunktet.

Senere er kunsten å sove stående noe jeg har videreutvikler og nå kan jeg finne balansepunktet og lukke øynene. Det er naturligvis ikke en tung søvn, men en form for halvsoving. Jeg har faktisk følelsen av å våkne når jeg ” våkner til liv” igjen. Jeg har også blitt flinkere til å faktisk sove når jeg har sjansen.  Men det er fremdeles noe jeg øver på når situasjonen tilsier det.

Vi kom på 25. plass, men var veldig fornøyde med det. Med så mye motgang vi møtte, var det mer enn vi torde å håpe på 🙂

 

  1. “Alt min sønn bør vite om verden” er en bok jeg kan anbefale på det sterkeste! Det var helt tilfeldig at jeg kom over den, men deter så alt for lenge siden jeg har ledd så mye av en bok sommer gjorde nå. Jeg har flere ganger iløpet av boka ledd høyt, og enda flere ganger ledd høyt innimellom og hatt problemer med å ikke slippe det ut. Har hørt den på lydbok mens jeg har vært ute blandet folk og da er det ikke bestandig det passer seg med et latterutbrudd.

Fortell meg gjerne hva du synes om du allerede har lest den eller om du leser den etter dette innlegget 🙂 Ligger på storytel, hvis du som meg er mer glad i lydbøker enn å lese selv. Digger ei god lydbok i bilen eller når jeg sitter hjemme å strikker. Slår to fluer i en smekk liksom 😉

Ha en fin kveld!

 

 

  1. God morgen! Eller, formiddag har det kanskje blitt nå.

I dag var jeg skikkelig treg på bade, men det kan være fint noen ganger når man har tid til det. Jeg fikk sminket meg og rettet håret. Jeg sprayer bestandig håret med varmebeskyttende spray før jeg bruker enten føner eller skal rette det. Nå har jeg fått låne en rettebørste, det må være noe av det mest geniale jeg har vært borti noen gang. Jeg har så tykt hår at hvis jeg skal rette det med vanlig rettetang tar det veldig lang tid og det må deles opp i mange seksjoner. Nå grer jeg det først vanlig med en børste, for å få ut alle flokene, så er det bare å gre vanlig med en ferdig oppvarmet rettebørste. Håret blir så fint, rett og mykt. Jeg avslutter gjerne med litt olje for å gi håret næring og fuktighet, da slipper jeg også at det blir så statisk.

   

Elsker denne t-skjorta! Kjøpte den i Kambodsja i fjor, og den minner meg sånn om den turen. Får faktisk skikkelige reisefeber bare ved å ta den på. I tillegg til at den er skikkelig myk og god.

Til frokost laget jeg med meg toast som jeg varmet når jeg kom på jobb. Det ble en del senere enn jeg pleier å spise frokost om dagen, så jeg rakk faktisk å bli skikkelig sulten 🙂

Hadde litt ekstra tid før jeg skulle starte så jeg rakk også en kort tur innom kiwi for å kjøpe med meg en ny eske med kaffe. Jeg har en eske med vanlig svart stående, men hadde så lyst på litt forandring. I dag ble det en eske med Café au Lait.  Så nå har jeg litt å bytte på 😀

.

 

Endelig, endelig, endelig!

Endelig har jeg fått på plass gardiner, pynteputer og nips. Jeg fortalte for et par dager siden at jeg hadde vært og handla, nå har jeg også fått tatt noen bilder av alt dette som jeg er så fornøyd med å ha fått i hus.

Jeg koser meg når jeg sitter hjemme og kan se at ting er sånn som jeg vil ha det, og at jeg endelig har funnet litt ut av akkurat det. #voksenpoeng

 

 

Det er så deilig å ha litt hjemmespa i helga! Jeg hadde fri, og bestemte meg for å ta fram fotbadet igjen. Det blir dessverre lenge mellom hver gang, for jeg synes det er så utrolig kjedelig å sitte der, men så er det jo egentlig ganske deilig også.

Jeg har fått noen krukker fra Spa Design av mamma og bestemte meg for å prøve en av disse. Den heter mykgjørende håndsalt, men det er jo ingen grunn for at den ikke skal virke på bena også. Jeg hadde litt salt i vannet og satte på massasje funksjonen på fotbadet. Sååå deilig! Og bena ble så myke og gode etterpå, nå er det helt slutt på tørre vinterben.

  

Jeg har også fått en håndkrem fra dette merke til jul, og den er også veldig god. Litt oljete, men når jeg ikke sitter og strikker gjør det ingenting. Når jeg strikker bruker jeg uansett ikke håndkrem. Er sikkert derfor jeg også er så tørr på hendene bestandig 😉

 

 

Ha en god dag alle sammen!

Hvem skulle vel trudd at et så lite dyr kan lage så mye lyd… Hamster er nattdyr, og det er noe vi var klar over når vi skaffet oss hamster for noen år siden. De trenger også mye mosjon, og har derfor et løpehjul i buret som de aller fleste bruker store deler av natta på å løpe i.

Hjulet til Ole Idar er blitt såpass slitt atvi med jevne mellomrom må smøre det med litt matolje så det ikke skal knirke og holde oss våkne om natta. Det gjorde jeg før jeg la meg i går, men ca kl 3 våknet jeg av knirkelyden igjen… Opp og smøre en gang til, og tilbake i seng. Nå  vi få tak i et nytt hjul. Jeg har egentlig sett etter det en stund, men har ikke klart å finne riktig størrelse.

Og nå som vi er våkne og må fungere ligger han å sover. Han våkner som regel flere ganger iløpet av dagen for å spise og drikke litt, så sover han igjen. Det er ikke før i 23 tiden han virkelig begynner å virke 😀 I natt har jeg planer om å sove hele natta, så det er vel bare å smøre hjulet skikkelig før jeg legger meg.

Når jeg skal på kveldsvakt liker jeg å lage en skikkelig middag tidligere på dagen, og spiser den gjerne sånn i lunsjtider. Så tar jeg heller med meg matpakke på kvelden. Da er det også god mat klart til han som kommer hjem fra jobb seinere 🙂

Da vi var i Sevilla for to år siden kjøpte vi en paella panne, som det sikkert tok et år før jeg begynte å bruke. Men nå som jeg har funnet litt ut av hva jeg kan lage i den er den kjempegod til å lage omelett med diverse grønnsaker i. Omelett er noe jeg synes er kjempe vanskelig, jeg har ikke tålmodighet til å la den stå på lav nok varme, så den svir seg bestandig under. Når jeg derimot lager i paella panna blir den helt perfekt! Panna står i stekeovnen og blir stekt like mye på alle sider.

Jeg begynner med å varme panna i stekeovnen med litt smør, mens jeg skreller og kutter poteter. De stekes mens resten kuttes opp. I dag hadde jeg i poteter, løk, sopp, vårløk, pølser og selvfølgelig egg.

Resten av grønnsakene strøs over potetene og får stå og godgjøre seg litt før eggene helles over. Eggene visper jeg med stavmikser for å få den skikkelig luftig, jeg har også i litt melk og 1 ts bakepulver ( et tips fra en klok mann). Pølsene strøs over grønnsakene og eggene helles over. Så får alt stå i ovnene og kose seg til det har fått en fin gyllen farge.

God middag og en perfekt lunsj dagen etter <3

 I

I dag hadde jeg bestemt meg for at jeg ikke skulle ha på vekkeklokke, jeg skulle sove akkurat så lenge jeg ville. Da jeg våknet tenkte jeg at jeg hadde sovet bort hele dagen. Klokka var 08.20… ikke akkurat det jeg hadde sett for meg, men det betyr jo bare at jeg får mer ut av dagen, og i tillegg er uthvilt. Vinn vinn.

Hadde egentlig ikke lyst på frokost i dag, men var bare kjempesulten når jeg våkna. Laget derfor en blåbærsmoothie som jeg kunne kose meg med mens jeg sitter her og blogger.

Jeg har fått helt dilla på smoothie! Og det er jo så utrolig enkelt å lage. Tidligere har jeg styra masse med å ha det i blender og det har vært vanskelig å få den ordentlig jevn og det blir mye søl og oppvask. Nå har jeg begynt å ha den i den beholderen/boksen (vet ikke hva jeg skal kalle den) som hører til stavmikseren. Kjempeenkelt, lite oppvask og effektivt.

Frosne blåbær, yoghurt og eplejuice 😀 Nyyyt!!

    

God morgen!

For en morsom overraskelse jeg våknet opp til i dag. Jeg er for første gang på topplista på blogg.no 🙂 Jeg er langt nede fremdeles, og ligger i dag på plass 90, men det  er fremdeles første gangen jeg har hatt så mange lesere at jeg er på lista. Snakker om motivasjonsboost!

Tusen takk til alle dere som gidder å trykke dere inn her og lese det jeg har å komme med ❤️

Såååå godt med middagsretten sent på kvelden. Jeg har jobbet sent i kveld også, og når jeg er hjemme litt før ni er det litt sent å begynne på middagen. Jeg har jo også spist matpakke igjennom dagen, så jeg var egentlig ikke veldig sulten. Men når det står middagsrester i kjøleskapet, og det i tillegg er noe så godt som brennende kjærlighet, er det vanskelig å la være.

Te med honning er også blitt en god kvelds vane ☕️ Også fikk jeg en sååå fin kopp til jul ❤️