Det snør og er så mørkt som det bare blir i Nordland vinterstid. Jeg befinner med i Aakervika i Hattfjelldal. Det er her Lars Monsen jobbet som lærer i tiden før den kjente Norge på langs ekspedisjonen tidlig på 90-tallet.  Så dette er på mange måter hans område. Det blir som å hoppe etter Virkola, men når folk hører at jeg har drevet litt med hundekjøring får jeg ofte høre “så du er litt sånn som Monsen du da?”

Vi kjørte innover i snøen og eg var veldig glad for at det ikke var jeg som kjørte. Da hadde vi nok ikke kommet lenger enn til hovedveien. Men med en stødig sjåfør som har kjørt i denne snøen før kom vi nesten helt fram til hytta.  Den siste lille bakken opp til hytta måtte vi gå.

Når jeg som da liksom trives på tur i skauen slang veska over skuldra og tok kofferten ut av planet, satt latteren løst. “Er du helt sikker på at du er sånn villmarking?”

I det øyeblikket var jeg jammen ikke helt sikker selv heller. At jeg befinner meg i de samme områdene som avgjørende forberedelser til en ekspedisjon jeg har lest så mye om er gjort, gjorde ikke saken noe bedre. Og jeg tenkte faktisk at jeg var glad ikke Monsen så meg på den korte turen opp til hytta der jeg slepte på kofferten min.

Til mitt forsvar så har jeg ikke for vane å pakke i koffert når jeg skal på hyttetur. Men alt jeg trengte til noen dager i -25, skulle inn i en allerede full bil på vei opp og sendes som bagasje på fly på vei ned. Neste gang ble det sekk, uansett! Sjeldent jeg føler meg så dum som jeg gjorde akkurat da.

Trøsten får vel være at en god latter forlenger livet <3

God jul til dere alle sammen!

Nå sitter jeg i bilen på vei til Mosjøen, og jeg gleder meg veldig til noen dager på hyttetur der oppe. Dette har vært en veldig spesiell jul, og det blir godt med noen dager med noe helt annet så hode også kan få en hvil.

Jeg har igjen valgt å gå mine egne veier og planla i år å ferie jul hos svigers sammen med Anders. Det er andre året på rad jeg ikke feirer jul hjemme, men når jeg er der så mye som jeg er resten av året ser jeg faktisk ikke så det som et så stort savn heller. Årets jul ble ganske spesiell da vi hadde to dødsfall i nær familie rett før jul. Men det er med på å sette ting litt i perspektiv og jeg tror jeg har blitt enda mer bevist på å sette pris på det som er her og nå.

Selv om mye var forandret var også mye akkurat "nesten" som det pleide. Juletreet ble pynta av undertegnede, noe som resulterte i en god latter fra de fastboende. Mye pynt de ikke hadde sett på noen år 😅

Gavene lå som bestandig under treet og middagen smakte som alltid veldig godt 🙂

En liten tur på jobb 1. juledag og en hviledag/pakkedag hjemme før jeg nå er på vei nordover (igjen). Endelig! Har gledet meg lenge og mye!

Håper alle har ei fin romjulstid, jeg har pakka lua og er klar!

Noen ganger er det mange ting som surrer rundt i hode på en gang, og da kan det være godt å ha et sted å uttrykke seg litt. Jeg har full forståelse for at ikke alle tenker helt likt som meg eller at ting ikke går min vei bestandig. Men jeg føler fremdeles at jeg fortjener å bli behandler med respekt. Har du noe du vil si meg, så si det. Ikke gå rundt grøten som en annen feiging.

Jeg føler ofte at voksne mennesker tror de kan behandle meg og andre på sammen alder akkurat som de vil, kanskje fordi vi ikke står i en posisjon til å skulle forsvare oss ordentlig eller kanskje det er fordi de vet at det de gjør er feil, men velger å gjøre det likevel fordi det ikke går ut over dem på noe vis. Uansett mener jeg at om man har tatt en avgjørelse eller har en mening om noe må man tørre å stå for det. uansett alder. Det er jo ikke akkurat sånn at det hjelper å oppføre seg på den måten. Jeg tror fremdeles at før eller siden så vil den type oppførsel tilslutt bite deg i leggen og det er du som står der med problemet, ikke jeg.

Har jeg gjort noe du ikke liker, si det til meg.

Har du gjort noe jeg ikke kommer til å like, si det til meg.

Har du tatt en avgjørelse som påvirker mitt liv, si det til meg.

Snakk med meg, vis meg den respekten jeg fortjener, selv om du har dårlig samvittighet for egne handlinger. Det får nemlig ikke jeg gjort noe med uansett.

Jeg er kanskje bare 23 år, men jeg har lært utrolig mye iløpet av mine år om hvordan jeg ønsker å bli behandler og hvordan jeg bør behandle andre. Alt jeg ber om er at du ser på meg som et medmenneske, ikke et objekt. Vis meg den respekten jeg fortjener.

 

“Gjør mot andre, som du vil at de skal gjøre mot deg”

 

Gjør meg en tjeneste folkens, vær hyggelig mot de rundt deg. Det skal så lite til <3

 

Også et gla’ bilde til slutt for å lette stemninga litt 🙂 For jeg lander bestandig på beina!

Håper aller har hatt en god helg og funnet julestemningen 😁

Tenkte jeg skulle komme med et lite middagstips. Tidligere denne uka laget jeg hjemmelagede hamburgere til middag, og det var mye enklere enn jeg hadde trodd 😊

Jeg brukte 1 pk kjøttdeig som jeg blandet med med salt, pepper finhakket rødløk og raspet ost.

Vi har en sånn hamburgerpresse som former dem til fine burgere, men det er jo ikke verre enn å forme dem med hendene heller om du ikke har en sånn "dings".

Måtte ha litt bacon også på denne burgeren, det hørte liksom med følte jeg 😁

Veldig fornøyd med det ferdige resultatet! Veldig enkelt og veldig godt 😁😁

Endelig er det 1. desember og julepynten kan få lov til å komme fram! Jeg gleder meg bestandig til denne førjulstiden, det er noe av det koseligste jeg vet. I år er også vår første jul i eget hus 😀 Siden vi de siste årene har vært mye borte i romjula har jeg i år bestemt meg for å starte jula tidlig, så jeg faktisk får tid til å kose meg med den. Hva er liksom vitsen med å sette opp all julepynten få dager før jul om jeg ikke er hjemme likevel? 

I år har jeg kjøpt mitt aller første juletre! Og jeg har gleda meg så lenge at jeg bare måtte sette det opp i dag 🙂 

Blir jo ikke skikkelig jul uten julekalender heller 😀 

 

Gleder meg til jul!