Heisann godtfolk! 

For 3 uker siden fikk jeg endelig “tatt i bruk” julegaven min. Jeg fikk nemlig dykkerkurs!! 

Jeg har i mange år drømt om å begynne å dykke, og vokst opp med historier om hvor fantastisk denne undervannstilværelsen er. Jeg har ikke tall på hvor mange historier jeg har hørt fra forskjellige dykketurer og om forskjellige fantastiske steder å dykke på. Men etter hvert som jeg ble litt eldre og fikk andre interesser la jeg vel egentlig hele greia på hylla. Min fritid skulle brukes på tur i skog og fjell, var tanken. Jeg er ferdig med fjæra, for en stund.

Plutselig satt jeg der da, og hadde fått tidenes julegave av kjæresten. Dykkerkurs! Jeg skulle visst tilbake i vannet 🙂 Jeg skal innrømme at å melde seg på dykkerkurs i januar er veldig lite fristende, derfor ventet jeg til nå i september (kall meg gjerne pingle). Kurset innebar opplevelser jeg aldri helt har klart å forestille meg, følelsen av vektløshet og hvor enkelt det var å puste under vann er noe man bare må erfare. Jeg hadde på forhånd innbilt meg at jeg skulle ha litt problemer med å stole helt på at det bare var luft som skulle fylle lungene når jeg trakk pusten under vann, men etter grundig gjennomgang av utstyret var det ingen grunn for tvil. Det gikk av seg selv.

Det var en helt fantastisk opplevelse når vi svømte langs med bunnen nedover og så alt som levde og beveget seg der nede. Det var som en annen verden. En verden der ingenting haster, og det er helt stille. Det eneste du hører er dine egne bobler som flyter opp mot et sted du der og da nesten har glemt eksisterer.

Gleder meg til mange mange dykkerturer i årene som kommer! Nå har vi jo bare enda en ting vi kan bruke fritiden på sammen 🙂