Hei hei! Har lyst til å dele denne med dere. Denne teksten ble skrevet som en skoleoppgave for mange år siden, men synes den fortjener å få komme fram i lyset en tur 🙂 Håper dere liker den 🙂

 

Storm

Av: Stine Berggren

 

Vinden uler og bølgene slår inn over land, mens store snøflak virvles opp og danner noe som kan minne om en liten tornado. Det som i sommer var et så vakkert sted med sol, varme og glatte rullesteiner på de lange strendene, er nå mørkt, kaldt og forblåst. De lange stråene som i sommer var så fine, står nå nakne og med snø til knærne. De bøyer seg for den kalde og om noe sinte vinden som kommer inn fra havet.

Det er lange siden det har vært noen på den forblåste øya som ligger ytterst i havgapet. På dager som i dag hender det at de store svarte bølgene skyller over hele øya, for å vaske den ren. Bølgene kommer med vinden fra et sted bortenfor horisonten, de kommer rullende før de brølende treffer land.

Himmelen er helt svart og er dekket av tunge skyer. Regnet høljer ned og det eneste som bryter dette mørket er lynglimtene som alltid er etterfulgt av torden, skummet på bølgene når de kommer rullende inn mot land i det de brøler sitt raseri i det deres ferd over havet stanser i en stein. Og så klart fyrlykten, som så trofast står der i det forblåste landskapet og viser vei for sjøfolk som er på vei mot kysten, sommer som vinter.

Fyrlykten er ikke bare et gledens symbol når sjøfolkene kommer inn mot land, det er også det siste holdepunktet de har når de reiser. Det er spesielt viktig nå som havet gjør opprør.

Ute på havet er de store bølgene flere meter dype, de kommer rullende som om de skjuler alle verdens hemmeligheter. Eller kanskje de vet at de snart skal få uttrykke sitt raseri mens de sliper steinene.

Nå er temperaturen sunket så regnet, som tidligere på dagen høljet ned, er nå blitt til et tynt islag. Det har også begynt å snø. Det snør tett så sikten blir enda dårligere.

Lyset fra lynet som flerrer himmelen reflekteres i islaget på bakken, skummet på bølgene og den tette snøen i lufta, kombinert med den sterke vinden som snart har lagt stråene flate mot jorda, gir landskapet ett trolsk og vakkert utseende.

Stormen er nå inne i den syvende dagen på rad, og snøen er blitt dyp. Bølgene har ikke lenger den samme kraften som før, og vinden hyler ikke lenger like høyt. Ting begynner å gå tilbake til det normale, men ikke alt. Fyrlykten lyser ikke lenger ut over havet for å hjelpe sjøfolk trygt i havn. Og de nakne stråene er ikke lenger å se. De kommer ikke tilbake før snøen smelter og sola igjen varmer og skinner over de lange strendene, men de glatte rullesteinene.

 

 

Hei hei 🙂 

I dag har jeg vært hos legen med et dårlig kne…. Jeg har hatt utrolig vondt i det ene kneet nå i overkant av en måned og litt av og på før det. Det viser seg å være en skade fra jeg tryna på slalåm i romjula og fikk vridd kneet veldig 🙁 Har ikke vært hos legen med det før nå, for jeg regner jo med at det går over av seg selv 😉 Men nå fikk jeg beskjed om at det mest sannsynlig er en skade i menisken og korsbåndet… Så da er det bare å vente på MR time og høre hva de har å si. Hundekjøring blir det uansett 😉 

Heisann! 

I går fikk jeg en idé om at jeg skulle prøve å koke saft på epler. Vi har et passe stort epletre i hagen som det er masse epler på 🙂 Det tok så lang tid å skjære opp eplene og jeg hadde samlet MYE mer enn det var plass til i saft koker-kjelen så fikk ikke kokt alt i går. Det ble også sent å mye annet som skjedde så rakk ikke å bli ferdig med så mye egentlig 😉 Men det ble ca. 1,5 liter saft i går som jeg skal koke og sukre i dag. Tenkte også jeg skulle skjære opp og koke resten av eplene. 

Har fremdeles en 12 liters bøtte stående med stor topp 🙂 Skal fortelle om hvordan resultatet ble senere (når jeg har klart å bli ferdig) Men enn så lenge får dere heller kose dere med noen bilder fra i går 🙂 

Heisann! 

 

Som flere av dere vet søkte jeg tidligere i sommer etter en ny kennel. Jeg lurte på om det var noen der ute som kunne tenke seg litt hjelp med trening av hundene. Tilbakemeldingene var nesten litt overveldende, og jeg følte meg så heldig fordi det var så mange som var villige til å hjelpe med med å fortsette på drømmen om hundekjøring. Men jeg ikke kan være med alle, så har jeg endt opp hos Kjersti og David. Var på besøk der i dag og de virker som noen kjempe hyggelige mennesker. Følte meg godt tatt imot 🙂 Så tusen takk til dere for at jeg får lov til å være med, det setter jeg stor pris på!

 

Så nå er det bare å håpe at temperaturen snart begynner å gå nedover. Etter den dårlige sommeren vi har hatt i år, så er det nesten litt dårlig gjort at høsten skal bli så varm… 😉 Jeg vil jo begynne å trene! Men vinteren og høsten kommer smått om senn uansett og blir helt sikkert lang nok som den er, pleier jo det 😉 Så får vi bare håpe på snø før lille julaften 🙂 

 

Legger ved noen bilder fra i dag 🙂 

Hei hei 🙂 

I går kjørte jeg flyttelass til Bø i Telemark 🙂 Sandra flytter for å studere og jeg stilte opp med flyttebil. 

Vi hadde en kjempefin tur oppover i strålende solskinn 🙂 Bilen ble pakket kvelden før, så det var bare å begynne å kjøre. Da vi kom fram fikk hun hentet ut nøkkel og vi fant fram til hybelen. Alt ble båret inn og vi fikk skravla enda litt mer før jeg måtte reise igjen. Skulle rekke å kjøre mamma i 50 års lag senere på kvelden. 

Håper du kommer til å trives i Bø, så ses vi snart 🙂 

 

 

 

Hei hei!

Må bare dele dette med dere for nå sitter jeg her i sofaen og er egentlig ganske stolt 🙂 Dette gjorde dagen!

For en stund siden skrev jeg en artikkel om det å være med som frivillig på Finnmarksløpet og sendte til et helt nytt hundekjøringsblad jeg kom over fra England. Nå har FØRSTE utgave av bladet kommet ut og jeg er med!

Legger ved linken neders her hvis det er noen av dere som har lyst til å lese 🙂 Bladet ligger på nett og er gratis, så det er bare å kose seg!

Min artikkel er på side 17 og 18 🙂

http://sleddogworld.com/