På søndag hadde jeg planer med ei venninne om at vi skulle på fisketur til Skaptjern i Kjeksstadmarka. Kjørte innom Spikkestad kebab  for å kjøpe fiskekort før vi satte kursen mot Skaptjern. 

Det var en knall fin tur opp, når vi hadde gått ett stykke kom vi til ett område med masse blåbærlyng. De blåsvarte kulene bare lyste mot oss og etter en liten prøvesmaking ble det fastslått at vi ikke kunne gå videre før vi hadde plukket med oss en del 🙂 Ut av sekken kom to “snyltekopper” og inn i skauen gikk vi. De aller fleste bærene var store og søte, perfekt til ekstra tur-mat.  Etter en stund fant vi ut at det kanskje var best å gå videre, vi var jo tross alt der oppe for å fiske 🙂 Gikk et stykke innover langs vannet og dro frem fiskestengene. 

Vi kunne se fisken hoppe flere steder, men det var lite som skjedde på kroken. Jeg fikk en liten fisk av ukjent art, visste bare at den ikke kunne spises. Uansett var den under minstemålet så slapp den ut igjen. Etter det var bare fisken alle andre steder enn der vi var 😉 Kom noen regnbyger ved jevne mellomrom, men det var ikke så mye at det gjorde noe. På denne turen ble det også litt planlegging av Sverige turen vi skulle på, på mandag.

 

Takk for turen 🙂

 

 

#utpåtur #natur #sommerferie #blog #friluftsliv
 

God morgen alle sammen! 
Ble en tidlig morgen her ute, men det er liksom helt greit å våkne tidlig når du våkner av at det er så varmt i teltet, på grunn av sola som plutselig kom frem, at du ikke kan få opp glidelåsen på “døra” fort nok. Det synes i allefall jeg 😉 

Våknet også med en form for mestringsfølelse i dag. Endelig har jeg lært hvor mye og hva jeg skal ha på meg av tøy for ikke å bli kald. Jeg våknet god og varm, har ikke engang lokket soveposen ordentlig i natt, det var for varmt. Det er en deilig følelse å kunne ta til side teltduken, ligge å kikke litt ut, høre på alt livet som allerede er oppe (da snakker jeg selvfølgelig om fuglene og det må være lov å si at det er en delt glede akkurat det der) og klare å sovne igjen. Ikke måtte stå opp for å skulle ta på mere klær. 

Nå er det også lyst nok til å ta bilde av teltet som jeg glemte i går. Håper alle sammen får en super dag 🙂 

Det er dette som er ferie, det er dette som er livet! 

#telt #telttur #sommer #soverute #nyterlivet #ferie #camping

Hei hei! 

Var på xxl tidligere i dag og fant et telt jeg har sett etter en stund så da måtte det jo bare kjøpes. Og hva er vel en bedre måte å feire innkjøp av nytt telt på enn en liten telt tur 🙂 

Var på telt tur forrige helg også sammen med noen venner, men det var en ganske kald opplevelse. Lå på feltseng i lavo og smart som jeg er tenkte jeg at det sikkert ikke ble så kaldt om natta siden det var så varmt om dagen og hadde vært det en stund, men det ble det. Så i natt ligger jeg i ull stilongs og genser i håp om å holde meg varm. Ligger også rett på liggeunderlag på bakken, både fordi det liksom hører med til å ligge i telt, men også fordi teltet ikke er stort nok til feltsenga. 

Blir desverre ikke noe bilde av teltet i kveld, siden jeg ikke tenkte på å ta bilde før det ble for mørkt, men skal legge det ut senere 🙂 

Nå skal jeg lese litt før jeg tar kvelden og kryper langt ned i soveposen 🙂 

Sov godt alle sammen endten det er i seng eller på bakken 🙂 #telttur #telt #camping #sommer #soveute #nyterlivet

Tirsdag 17/6 var vi på avslutnings tur med klassen, gikk fra golfbanen i røyken og opp til Stordammen. Tror det var ca. 1 times gange +-. 

Når vi kom frem var det noen oppgaver som skulle gjøres for å ta opp igjen noe av det vi begynte på i høst, skulle skrive litt om drømmer og planer og hva vi hadde lært i år. Så var det en naturfag konkurranse der vi skulle svare på noen avkrysnings oppgaver, men vi fikk med fasiten så det gikk ganske greit 😉 Når vi var ferdige følte jeg for å gå en liten tur videre, har ikke vært i den delen av Kjeksstadmarka før. Spurte om det var noen som hadde lyst til å bli med, men det var det ikke så da gikk jeg alene.  

 

Gikk innover og hadde egentlig tenkt til å bare gå en liten runde rund vannet, men fant ikke den stien jeg hadde tenkt og ble bare gående innover. Kom til en nytt vann, og et nytt og til slutt fant jeg en blåmerket sti. Bestemte meg for å følge den en stund, tenkte at da finner jeg iallefall veien tilbake 😉 Etter en stund kom jeg til et skilt det det var skilta mot Blåfjellhytta, tenkte at det sikkert kunne bli en fin tur, og begynte å gå. Det ble ganske mye lengre og brattere enn jeg først hadde tenkt, så etter en stund ringte jeg for å høre om mamma hadde mulighet til å hente meg i Heggedal når jeg var fremme der. Det hadde hun så da slapp jeg å snu! 🙂 Når jeg nærmet meg toppen kom jeg til ei postkasse for registrering av alle som hadde vært innom, jeg ble nr. 90 til å skrive i boka i år 🙂

 Topp er toppers! 

 

Hadde ikke med meg så mye å drikke eller spise, men når jeg kom på toppen og visste ca. hvor langt det var igjen stoppet jeg for å få i meg litt næring. Noe av det verste som er når du er på tur er hvis du går tom, og da mener jeg helt tom for næring. Så spiste litt valnøtter og drakk “rasjonen” min med iste. Hadde bestemt meg på forhånd at jeg ikke skulle ta alt, for det var ikke så mye igjen og jeg hadde fremdeles et stykke å gå før jeg var fremme. Men jeg fant frem og når jeg ble hentet på Heggedal hadde jeg gått i 2,5 time + 1 time tidlige på dagen for å komme opp til Stordammen. Bena brant og gnagsårene verka, men jeg hadde hatt en fin tur, og jeg kommer hent sikkert til å gå den flere ganger.

Gikk med nye sko, som jeg fikk litt gnagsår av, men regner med at det blir bedre når jeg har fått gått dem inn litt. Gikk også med ny dagstursekk som er kjøpt for anledningen folkehøgskole, den satt veldig fint. Brukte litt tid på å da regulert alt så den satt bra på ryggen, men når jeg først hadde fått justert den satt den veldig fint 🙂 Det er mest sannsynlig en sekk jeg kommer til å bruke mye fremover og bli veldig glad i. 

Her er et bilde av et lite egg jeg fant. Det lå midt på stien og skilte seg så veldig ut fra det brune underlaget med sin lyse blå farge. La hånden ved siden av for å demonstrere hvor lite det faktisk er, og som dere ser er det ikke stort større enn ytterste leddet på tommelen min. 

Håper alle har hatt ei fin siste uke med avslutninger og diverse og at alle får en super sommer! 

 

 

#utpåtur #alenepåtur #tur #topptur #friluftsliv #skattekiste #skoleavslutning #sommeravslutning #blogg #egg #globetrotter 

Skrev tidligere i dag om den lille borkomne andungen som var blitt reddet. Nå har han flyttet inn hos oss:) 

Hun som hadde han måtte passe en hund og turte ikke å ha dem der begge to. Og siden han fremdeles er alt for liten til å skulle klare seg selv sa vi at vi kunne passe ham. På vei hjem fikk han navnet Gakken! Det er kanskje litt feil å si han, for vi vet ikke om det er gutt eller jente enda. 

Gakken ble funnet på tirsdag, og ut ifra størrelsen kan det se ut som han klekket mandag eller søndag. Så han er fremdeles bare en liten baby, og som babyer flest trenger han mat, varme og nærhet. Så tidligere i dag satt jeg med den ene armen ned i buret han har fått låne, da ble han rolig og slutter å pipe. Nå sitter han på fanget til pappa og pusser fjæra 🙂

Gleder meg til ei helg sammen med Gakken! 

 

#sommer #gakken #and #fosterhjem #helg #blogg

Hei, denne uka har jeg vært så heldig å få lov til å hilse på en liten andunge. Den var kommet bort fra foreldrene, men ble reddet av en nabo som tar seg av den. Vi har lett etter ender i området som har unger, men uten hell. 

Han går rundt på verandaen hennes og koser seg glugg i hjel, hvis det kommer besøk kommer den løpende i mot mens den piper, før den løper tilbake til henne for å få litt trøst når besøket viste seg å være litt skummelt likeveld 😉 

Men når den først har kommet bort for å hilse vil den gjerne sitte inni jakka eller i armkroken, der er det lunt og godt og den føler seg trygg:) 

Planen fremover er at den skal lære å bli mer selvstendig så den skal kunne klare seg selv. Og flere ulike redningsaksjoner av dyr som har mistet foreldrene viser at dette fint lar seg gjøre 🙂

 

#andunge #sommer #foreldreløs #redning #blogg #dyr

Jeg har engelsk eksamen i morgen, så lå ute på solsenga og leste i dag. Sola var veldig sterk så jeg lå ikke lenge av gangen, men sola var mye sterkere enn jeg hadde trodd (og jeg smurte meg jo selvfølgelig ikke ) så rygg og spesielt bena er veldig solbrent :'( Så nå ligger jeg her for å prøve å sove med ben som brenner og et fibromonster som synes det er på tide å vise seg litt… Smerter som vandrer rundt i kroppen min og spesielt i leddene i bena. Knær og ankler er spesielt utsatt. 
Heldigvis er jeg godt forberedt til eksamen i morgen, så får håpe det går fint selv med ei dårlig natts søvn. 

Ønsker alle dere andre natteranglere der ute ei god natt og ei fin uke! 

 


#solbrent #eksamen #fibromyalgi #sol #sommer

Da var juni kommet med alle avsluttende eksamener, og jeg er allerede ferdig med en av dem. Hadde norsk bokmål på onsdag, og skal ha internasjonal engelsk allerede i morgen. Men da er jeg heldigvis ferdig med alle skriftlige eksamener. Bare muntlig igjen… 

 

Dagen i dag har gått med på å lese til eksamen ute på solsenga. Tanken på at det snart er sommerferie og at jeg da er ferdig på skolen er helt herlig! I dag er det akkurat 20 dager igjen til ferien, inkludert fridager, helger og alt. Det er også bare 80 dager til jeg reiser til Pasvik 🙂 Jeg gleder meg så utrolig mye, og 80 dager går fort, spesielt med tanke på at flesteparten er i sommerferien! 

Sola skinner, ørna svever mot en blå himmel, måkene skriker og livet er herlig! 
Dette er første helga på båten siden #påsken, så det blir årets første #sommertur med sikkert 30grader i sola. Orker ikke gå inn å sjekke, nyter heller en kald #cider her ute, mens jeg konsentrerer meg om å bli litt brun 🙂 
I kveld blir det #grilling på dekk og hvis været holder middag på “flay” 😉 

Det er jo dette som er sommer! 

Hva driver du med i helga?


 

 


Hei igjen! 

Som kjent så har jeg vært veldig mye syk i år, det har vært mye forskjellig og vi har aldri helt klart å finne ut hva som har vært galt før det har blitt noe nytt. Høsten 2013 foreslo mamma at jeg slutte slutte å spise gluten (finnes i forskjellige korn sorter). Jeg prøvde og med stort hell, jeg sluttet nesten å kaste opp og hadde noen uker som var veldig fine. Men så startet det på igjen og ble bare mer og mer. Jeg spiste fremdeles ikke gluten, men ble på nytt veldig syk. Jeg fikk beskjed av legen om at jeg ikke hadde cøliaki, han mente at for å få det måtte man ha et spesielt gen, og det hadde ikke jeg. Så vi var like langt. Det ble tatt masse blodprøver, men ingen av dem ga noe svar på hvorfor jeg kastet opp så ofte (det var snakk om kanskje 4 av 7 dager i uka). 

I desember fikk jeg time på lungeklinikken, for det blodprøvene mine faktisk viste var at jeg hadde pollenallergi. På Lungeklinikken i Drammen tok jeg en prikktest. Det skjedde ved at jeg fikk en “tape-bit” på underarmen som det var skrevet tall fra 1-10. Så stakk de så vidt under huden med en liten nål og dryppet på forskjellige allergener. Det viste seg at jeg var allergisk mot gress, burot, timotei og diverse annet. Det ble også tatt en test av lungene (pustetest) som viste at jeg har astma. Litt av en dag… 

Men dette forklarte fremdeles ikke hvorfor jeg kaster opp så mye. Fikk noen nye medisiner mot astma og allergi og følte meg bedre noen uker, men så har det bare gått nedover. De siste månedene har jeg kastet opp kanskje 5/6 dager i uka litt etter som. Uka før påske ble jeg veldig syk og alt jeg spiste eller drakk kom rett opp igjen hele uka. Var hos legen på fredagen, men det var ingenting han kunne gjøre for han visste jo ikke hva som var galt. Palmesøndag var jeg så syk at mamma og pappa ikke torde ha meg hjemme lenger. Jeg var helt tappet for energi, var svimmel og orker ikke sitte oppe uten at noen støttet meg. Kom rett inn på legevakta, og nye prøver ble tatt. Men ingenting funnet. Fikk litt næring intravenøst, legen forsøkte å legge meg inn på sykehuset, men de ville ikke ta meg imot fordi det ikke var akutt nok. Så jeg ble liggende på et rom på legevakta en del timer, fikk også noe kvalmestillende så jeg kunne prøve å få i meg litt næring igjen. Dro hjem senere på kvelden. Den uka fant vi ut at jeg skulle prøve å holde meg unna melk også. Det var en klok avgjørelse…

Pappa leste på nettet og fant en test som gikk ut på å ta en blodprøve med stikk i fingeren så ble blodet sendt til USA der de analyserer det og lar deg vite hvilke mat allergier du har. Vi fant ut at det var en homopat i Sandvika som tok den testen og sendte over, så vi bestilte en time der. Prøven ble tatt og blodet send. Nå på onsdag var vi tilbake hos henne for å få svar på prøven. Jeg var forberedt på mye av det, men ble likevel overrasket og litt lamslått av resultatet. Jeg har som vi trodde en voldsom reaksjon på gluten, men reaksjonen på melk og meieriprodukter var mye mer enn jeg kunne forestille meg. I tillegg er jeg veldig allergisk mot egg. Hva er det igjen da liksom? Vet nesten ikke hva jeg kan spise lenger, men vi finner vel ut av det. Skal prøve å bake knekkebrød og til middag i dag laget jeg søtpotet-stappe. Så nå får vi håpe kroppen begynner å virke igjen når jeg bare slutter å spise alt jeg ikke tåler 🙂 

 

 

 

 

#allergi #astma #glutenfri #syk #melkefri #eggefri #matintolleranse #kjedelig #blodprøve #blogg #norge